DILBEEK – Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

DILBEEK – Sprokkels uit de gemeenteraad

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek
Het kasteelgemeentehuis van Dilbeek. - Foto: Jean-Pierre Schoukens

Veiligheidscoördinator voor Gemeenschapslokalen Pede

Voor de afbraak en de nieuwbouw van de gemeenschapslokalen van Sint-Gertrudis-Pede moet een veiligheidscoördinator aangesteld worden. Het gemeentebestuur raamt deze uitgave op 25.000 euro. De werken starten nog dit voorjaar. Het dossier is administratief volledig rond. Het is enkel wachten op de provinciale goedkeuring.

 

Aansluiting Stationsstraat

De NV Aquafin heeft een project 20.964 "aansluiting Stationsstraat" opgestart om het afvalwater in de Stationsstraat niet meer te lozen in de Wolfsputten. Er zal een persleiding aangelegd worden om de riolering van de Stationsstraat te gebruiken voor afvoer van het afvalwater naar de collector, die zich in het diepste punt van de Stationsstraat bevindt. In het dossier is ook een afkoppeling voorzien van de beek van de Snakkaertstraat en een aansluiting van de woningen van Stationsstraat en Snakkaertstraat. Deze werken worden geraamd op € 833.840,50, btw exclusief. Aquafin en TMVW betalen het grootste gedeelte van deze werken. Het gemeentelijk aandeel in deze werken bedraagt €42.085,90, btw exclusief.

 

Parkeerverbod in Kasteelstraat

Voortaan mag er ’s nachts tussen 3 en 5 uur niet meer geparkeerd worden op de parkeerstrook voor de handelszaak in de Kasteelstraat 27 in het centrum van Dilbeek omdat er problemen rijzen met de levering. De gemeenteraad ging akkoord met het instellen van het parkeerverbod aan de hand van een onderbord “tussen 3 u en 5 u’’. Dat moet het lossen en laden op die plaats mogelijk maken.

 

Alternatief parkeerregime in Sint-Antoniuslaan

In het doodlopend gedeelte van de Sint-Antoniuslaan vanaf de A. Waucquezlaan naar de Ninoofsesteenweg toe, wordt aan beide kanten van de straat geparkeerd wat de doorgang voor personenwagens, lichte vrachtwagens of vrachtwagens en hulpvoertuigen in het gedrang brengt. Om een vlotte verkeersdoorstroming te garanderen wordt een alternatief parkeerregime (1/15 – 16/31) ingesteld in dit gedeelte van de Sint-Antoniuslaan. De gemeenteraad keurde het aanvullend verkeersreglement goed.

 

Parkeerplaats voor personen met een handicap aan De Biekorf

Er komt een parkeerplaats voor personen met een handicap op het pas heringericht kruispunt aan de parochiezaal De Biekorf in Dilbeek. Recent werden infrastructuurwerken uitgevoerd aan het kruispunt van de Roelandsveldstraat met de Oudesmidsestraat in Dilbeek om de verkeersveiligheid te verhogen. De gemeenteraad ging akkoord met het aanvullend verkeersreglement.

 

Tracé verkaveling Bijgaarden goedgekeurd

De gemeenteraad keurde het tracé van de nieuw aan te leggen wegenis voor een verkaveling in Groot-Bijgaarden goed. Het betreft het tracé van een nieuw aan te leggen doodlopende weg, die aansluit op Vliergaarde. De aansluiting gebeurt via een doorgang die in de aanpalende verkaveling daarvoor vrijgehouden werd. De verkaveling houdt de gedeeltelijke inrichting van het binnengebied, gevormd door de Vliergaarde, de Jozef Mertensstraat en de Taaiboomstraat in. Er worden vijf loten voor gesloten of halfopen bebouwing voorzien. Aansluitend op deze loten zullen in de toekomst nog twee loten voor halfopen bebouwing kunnen worden gecreëerd. Na uitvoering van de wegenwerken zal de grond, gelegen binnen de nieuwe rooilijn, gratis afgestaan worden aan de gemeente.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief