Koorleider DILBEEKs koor ontvangt hoogste mundiale kerkelijke onderscheiding van Paus Franciscus

Koorleider DILBEEKs koor ontvangt hoogste mundiale kerkelijke onderscheiding van Paus Franciscus

Bernard_dirigent_in_actie_2012
Ingezonden foto

 Mellenaar en geboren Gentenaar Léon-Bernard Giot, geboren te Gent op 04 maart 1956, verzorgt sedert meer dan 50 volle jaren de erediensten in een zeventiental parochies (waaronder  Dilbeek)  i n 4 bisdommen,.Begonnen als misdienaar, daarna als koorknaap, koorleider, en heden als dirigent van koren en orkesten en als voorzanger-orgelist. Sedert meer dan 45 jaar verzorgt hij uitvaarten, rouwdiensten, en gewone weekendvieringen overal te lande.

Daar hij van het eigen Bisdom Gent reeds de allerhoogste onderscheiding mocht ontvangen, met name de Platina Erepenning van Sint-Bavo in 2002, en ons Bisdom hem dus geen hógere onderscheiding meer kón geven, mocht hij reeds in 2007 de hoogste Belgische onderscheiding, met name het Gouden Sint-Romboutskruis, van het Aartsbisdom ontvangen, en werd zijn dossier overgemaakt aan de Pauselijke Nuntiatuur te Brussel.  

Ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag enerzijds, maar vooral ook ter gelegenheid van zijn 50ste dienstjaar ten dienste van de Rooms-Katholieke kerk, eerst als misdienaar, daarna als voorzanger-orgelist en koorleider ( meer dan 45 jaar ), en ook als zangpedagoog en musicus anderzijds, werd hem door Zijn Heiligheid Paus Franciscus, de hoogste internationale kerkelijke onderscheiding toegekend, met name het Gouden Ereteken Pro Ecclesia et Pontifice.  Wat letterlijk betekent voor de Kerk en voor de Paus.

Hij is dan ook meteen de allereerste én dus ook de allerjongste Oostvlaamse musicus ooit die deze hoogste eervolle onderscheiding mag ontvangen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 14 sep 2017

archief