DILBEEK - 40 jaar Bodegemse Kulturele Werkgemeenschap

C21

DILBEEK - 40 jaar Bodegemse Kulturele Werkgemeenschap

Foto_1
 
Foto_21
 

2017 is een speciaal jaar voor de BKW. De heemkring viert dan haar 40 ste verjaardag meer bepaald op zondag 26 februari 2017.

 

Het waren Gilbert Romeyns en Edgard Van Droogenbroeck, die in mei 1977 het initiatief namen om de BKW op te richten. Edgard is trouwens al 40 jaar onafgebroken de secretaris van de kring. De naamkeuze beklemtoonde de doelstellingen: Bodegem, hun werkgebied, Cultuur in het algemeen( bij de oprichting nog geschreven als Kultuur) en Werkgemeenschap ( om de vele uitgaven te verwezenlijken, moest er gewerkt worden).

 

Het pioniersduo groeide spoedig uit tot een vaste groep van zes bestuursleden. Na het overlijden van Gilbert Romeyns in 1985 werd Jean­­-Pierre Van Der Kelen voorzitter van de BKW en tot op heden is dat nog steeds zo.

 

Het bestuur is een (h)echte vriendengroep, die elkaar steunen en helpen waar nodig. Het maken van heemkundige uitgaven, is natuurlijk voor de geschiedkundigen weggelegd: Edgard Van Droogenbreock, Frans Van Droogenbroeck en natuurlijk ook Peter Van Rossem ( veel te vroeg gestorven in 2014). Deze heren hebben een respectabel aantal uitgaven op hun actief.

 

Daarnaast organiseert de BKW elk jaar ook 2 uitstappen voor hun leden en sympathisanten. Tevens komen geregeld voordrachten over interessante onderwerpen aan bod.

 

De heemkring heeft een website www.heemkringbkwbodegem.be. Daarop staat alle info omtrent hun werking. Ter gelegenheid van deze 40ste verjaardag, werd een brochure gemaakt, die alle activiteiten en publicaties in herinnering brengt. Lid worden van deze heemkring kan door storting van 8 Euro op BE96 0682 0081 6905. U ontvangt dan alle info en uitnodigingen voor de volgende activiteiten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief