Fototentoonstelling ‘Iedereen Anders’ in de Westrand in DILBEEK

C21

Fototentoonstelling ‘Iedereen Anders’ in de Westrand in DILBEEK

Editiepajot_dilbeek
Ingezonden affiche

Dit weekend 10-11-12 maart vindt de jaarlijkse fototentoonstelling van de fotografie-opleiding Cvo Coovi plaats in de Westrand te Dilbeek, met werken van enkele van de afgestudeerde cursisten. Fotografie is en blijft een persoonlijke expressievorm en dat kan je terugvinden in de verscheidenheid van de afstudeerprojecten.

Pieter Heremans, opleidingscoördinator Fotografie Cvo Coovi: “Deze persoonlijke expressievorm op een zo hoog mogelijk niveau tillen, door middel van het aanleren van de technische mogelijkheden en het behoud van eigenheid van elke cursist trachten we telkens zo goed mogelijk na te streven en resulteert ook dit jaar weer in een tentoonstelling waarvan de titel voor zich spreekt ‘Iedereen anders’.”

Joris Van Malderen stelt drie werken tentoon uit zijn reeks ‘La vie suspendu’. Een reeks die hij gemaakt rond het thema: "Het fragiele moment in iemands leven wanneer alles lijkt stil te staan, na een intense gebeurtenis of opgestapelde emotionele ballast. De foto's verbeelden het ogenblik dat die persoon uiteindelijk opnieuw kracht vindt of in twijfel blijft hangen."

Karolien Van Bavegem stelt haar portfolioproject 'Capturing Character' tentoon. Imperfectie en vergankelijkheid staan hierbij centraal. Denk aan bescheiden, niet zo voor de hand liggende schoonheid die geduldig wacht om ontdekt te worden. Karoliens fotografie viert scheuren, groeven, roest en alle andere tekenen die de tijd, het weer en liefdevol gebruik achterlaten. Bijpassende poëzie van de Amerikaanse Phibby Venable is de kers op de taart.

Lieve Neyens stelt werk rond haar zus tentoon. Op 19 april 1953 werd mijn zus geboren. Mama Nelly en papa Jan gaven haar de naam Bea. Zeven jaar later, toen Bea op haar driewielertje aan de lagere school begon, kwam ik erbij als derde in de rij. Bea is een fantastische vrouw waar ik naar opkijk. En nog iets… Bea loopt op wieltjes!

William D’Hose stelt een vijftal duo’s tentoon rond het thema ‘Homoniemen’, homoniemen zijn gelijkluidende begrippen die - afhankelijk van de context -  een totaal andere invulling/betekenis kunnen krijgen. Ik ben, uitgaande van mooie beelden die me raakten uit verschillende contexten, op zoek gegaan naar wat hen verbond. Via de homoniemen heb ik een mogelijke relatie tussen de beelden zichtbaar gemaakt. Aan de kijker om zijn dialoog tussen de gepresenteerde duo's te laten ontstaan.... www.williamdhose.be

Dirk Delaere wil met zijn prachtige foto’s de schoonheid voor zich laten spreken en ervoor zorgen dat dit geen geschiedenis dreigt te worden.

Naast de deelnemende fotografen worden ook nog de foto’s getoond van de winnende foto’s van de laatste jaarlijkse fotowedstrijd van de werken van de cursisten. De fotowedstrijd waarbij zowel een jury, als de bezoekers van onze jaarlijkse fototentoonstelling uit de werken van onze fotografie-cursisten een (moeilijke) selectie maken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief