Jong VLD DILBEEK vraagt transparantie over aanmeldingssysteem basisonderwijs

C21

Jong VLD DILBEEK vraagt transparantie over aanmeldingssysteem basisonderwijs

Jong_vld_basisonderwijs
 

Sinds Dilbeek drie jaar geleden besloot het centraal aanmeldingsregister in te voeren, behoort het kamperen voor de schoolpoort tot het verleden. Het capaciteitsprobleem bij de Dilbeekse scholen is immers pertinent, gegeven dat er vorig jaar aan 89 Dilbeekse aanmeldingen voor kleuter- en lagere schoolklassen geen gehoor kon gegeven worden. Een trieste zaak vindt voorzitter Randy Priem: “Onze kinderen zijn de toekomst van Dilbeek en hebben het recht om in hun eigen gemeente school te lopen”. 

 

Tot het capaciteitsprobleem door de Vlaamse overheid hopelijk opgelost wordt, blijven sommige ouders in de kou staan. De ontgoocheling was dan voor velen ook bijzonder groot wanneer zij op 8 maart 2017 een standaardbrief ontvingen met als boodschap dat hun kleine spruit op een wachtlijst staat; een eufemisme voor ‘kan misschien niet in Dilbeek naar school’. Voorzitter Randy Priem: “Ouders beschouwen hun kinderen als hun dierbaarste goed. Tot er een structurele oplossing gevonden wordt, moet het gemeentebestuur deze ouders op een transparante manier individueel uitleggen waarom net hún kind geweigerd werd. Een standaardbrief is dus onvoldoende”. 

 

Ook vindt Jong VLD Dilbeek dat het gemeentebestuur beter aan de bevolking zou uitleggen waarom een zogezegd geautomatiseerd IT-systeem er toch acht werkdagen over moet doen om kinderen toe te wijzen op basis van simpele parameters zoals hun woonafstand en hun voorkeur. Hiermee kunnen eventuele twijfels over de eerlijkheid van het systeem de kop ingedrukt worden en zullen er weinig klachten van teleurgestelde ouders aan de disfunctiecommissie moeten overgemaakt worden, aldus voorzitter Randy Priem. Daarnaast vraagt Jong VLD Dilbeek zich af waarom het bestuur nog steeds de mening hanteert dat niet-Dilbeekse kinderen van leerkrachten voorrang moeten hebben op Dilbeekse kinderen. Dit betekent immers een extralegaal voordeel waar Dilbeekse inwoners met een ander beroep niet van kunnen genieten. Transparantie troef voor het Dilbeekse onderwijs dus!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief