DILBEEK - ZVK Toyota Amigo Schepdaal stoot door naar 1/8 finale van de Beker van België

C21

DILBEEK - ZVK Toyota Amigo Schepdaal stoot door naar 1/8 finale van de Beker van België

Editiepajot_dilbeek_zvk_kenny_sergeant_foto_lemaire
Kenny Sergeant, de ijzersterke doelman van ZVK Toyota Amigo Schepdaal. (foto: Ivo Lemaire)

Zonder veel overschot, maar met een verdiende overwinning, gaat landskampioen Amigo door naar de 1/8ste Finale van de Beker van België. Ook tegenstrever Magic HENSIES (leider in 2de Nationale) zal een te duchten tegenstander worden.

Dat de bezoekers uit Frameries niet kwamen om het spel te maken was al snel duidelijk. Met zijn allen kropen ze voor hun eigen doel om vanuit een zeer goede verdediging resoluut voor de counter te kiezen. Ei zo na leek hun bijna perfect uitgekiende plannetje te zullen lukken.
Enkel Amigo doelman Kenny SERGEANT bleef, als gedwongen verdediger, op zijn eigen helft paraat om de counters op te vangen. Onze Kenny, gepromoveerd van SERGEANT naar GENERAAL, moest meermaals zijn klasse tonen.

Amigo wilde van bij de aanvang de wedstrijd naar zijn hand zetten. Bij het eerste balverlies en eerste verwittiging was het al duidelijk dat de bezoekers ons geen gemakkelijke avond gingen bezorgen. Hun eerste counter en doelschot ketste via de linker en de rechterpaal terug het veld in. Na herhaaldelijke pogingen om een doorbraak te forceren lukte het Lucas DINIZ toch om de score te openen: 9' 1-0. Amper 60 seconden later hingen de bordjes weer in evenwicht: Cédric LHOIR 1-1. In de 14' leek een Bekerstunt zelfs in de maak en kwamen de bezoekers op voorsprong: 1-2 Cédric LHOIR. Met nog 14' te spelen en 5 blauwe kaarten leek de eerste AMIGO nederlaag zelfs niet ver weg. Maar onze kampioenen zouden geen kampioen zijn en kwamen toch nog langs ons Antweirps woelwater en nu al Brabants trekpaard Yves HEREMANS in de eerste periode langszij: 25' 2-2.

De tweede periode gaf het zelfde scenario, een aanvallend en zwoegend AMIGO en counterende bezoekers. Met lijf en leden hield de bezoekende doelman zijn netten schoon. In de 28' vonden onze Toyotaboys eindelijk een gaatje en kwamen via Yves HEREMANS, wiens bal de lat trof toch langs Luis ARANHA terug op voorsprong: 3-2. Toch gaven de bezoekers zich niet gewonnen en kwamen in de 33' terug langszij: Cédric LHOIR 3-3. Een bekerstunt leek in de maak. Klassebak Jonathan (JoJo) NEUKERMANS besliste er echter anders over en nette de beslissende 4de treffer: 46' 4-3.

Een dikke proficiat voor Frameries. Een ploeg die met zijn technisch zeer vaardige spelers niet zou misstaan in 1ste Nationale.
Al bij al een verdiende overwinning voor AMIGO, dat voor de 29ste keer op rij ongeslagen is.

Volgende week is er de Vlaams-Brabantse derby tegen ZG Leuven. De aftrap wordt gegeven door onze Lennikse finaliste Miss Sports Belgium 2009 Karlien BOSMANS en de Dilbeekse Schepen van Sport Luc DELEU.


AMIGO:
Kenny SERGEANT (GENERAAL) - Luis ARANHA – Lucas DINIZ - Bilal EL HAFID – Yves HEREMANS – Mounir KISSAMI - Hafid MOUTOUD – Jonathan NEUKERMANS - Luc NYS
Coach: Frank LUYPAERT Afgevaardigde: Roger DE SCHRIJVER

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2009
Ivo Lemaire
Ivo Lemaire
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief