Vernieuwde Bio-Planet DILBEEK heropent de deuren

C21

Vernieuwde Bio-Planet DILBEEK heropent de deuren

Bio_planetkopie
EP

  Bio-Planet Dilbeek opende weer de deuren na bijna drie maanden van verbouwingswerken. De biosupermarkt langs de Ninoofsesteenweg werd grondig gerenoveerd en is overzichtelijker, energiezuiniger en groener dan vroeger. Klanten kunnen er opnieuw terecht voor het ruime assortiment van zo'n 6.000 biologische en ecologische producten.

Bio-Planet Dilbeek was na meer dan 12 jaar toe aan vernieuwing en sloot eind januari voor verbouwingswerken. Het interieur werd opgefrist en de winkel werd overzichtelijker ingedeeld. De totale verkoopoppervlakte en de parking bleven gelijk: de winkel is 400 m² groot, er zijn 34 parkeerplaatsen en een laadpunt voor elektrische wagens. In de ruime fietsenstalling is ook een laadpunt voor elektrische fietsen. Er gaan 14 medewerkers aan de slag.

Bio-Planet Dilbeek werd met duurzame technieken en materialen verbouwd. De volledige bouwschil werd extra geïsoleerd, waardoor er minder verwarming en koeling nodig is, en er werd een performant ventilatiesysteem geïnstalleerd. De nieuwe ledverlichting zorgt voor 30 % minder energieverbruik. Bovendien wordt ze gestuurd in functie van het daglicht dat binnenvalt via de vier nieuwe dakkoepels, wat zorgt voor een aangename winkelbeleving. Hoe meer natuurlijk licht, hoe meer de verlichting gedimd wordt. In de koepels zitten gps-gestuurde reflectoren die continu meedraaien met de stand van de zon, waardoor er op elk moment maximaal geprofiteerd wordt van het daglicht. Dankzij deze ingrepen verkleint de winkel zijn energetische voetafdruk en straalt hij nog meer het duurzame karakter van Bio-Planet uit.

Bio-Planet Dilbeek opende in december 2004 en was op dat moment de derde biosupermarkt van Colruyt Group na Kortrijk en Gent, en de eerste dicht bij Brussel. Sindsdien opende Bio-Planet nog verschillende andere vestigingen in de regio, onder meer in Groot-Bijgaarden, Ukkel en Halle. De winkel is goed gelegen op de drukke steenweg tussen Brussel en Ninove, dicht bij verschillende andere winkels en de op- en afrit van de Brusselse Ring.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief