DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek
(Repro Editiepajot)

Afval in Reinaertwijk moet weg

Burgemeester Stefaan Platteau heeft de huisvestingsmaatschappij Providentia een brief geschreven met het verzoek de afval die zich opstapelt in de open ruimten in de Reinaertwijk in Groot-Bijgaarden op te ruimen. De burgemeester schreef de brief naar aanleiding van opmerkingen van kapitein Bruno Van den Broeck van de Brandweer Asse.

Afgelopen jaar moest de brandweer al enkele keren uitrukken om afvalbranden te blussen. In de open ruimten onder de gebouwen liggen grote hoeveelheden afval opgestapeld, die aanleiding geven tot brandstichting. De verouderde structuur van de gebouwen (betonrot) en het niet functioneren van de muurhaspels zijn bijkomende risicofactoren.

Bomen snoeien langs Ninoofsesteenweg

De jongste maanden zijn al tweemaal bomen op de Ninoofsesteenweg gevallen (tussen de Flettestraat en de Itterbeeksebaan). Aangezien er langsheen dit stuk van de steenweg nog dode, overhangende en gevaarlijke bomen staan heeft de politie het schepencollege gevraagd de eigenaars hierop attent te maken. Het schepencollege gaat een brief schrijven aan de zeven verschillende eigenaars met het verzoek de toestand van hun bomen langs de Ninoofsesteenweg na te kijken en desnoods de nodige snoeiwerken uit te voeren.

Overleg met horecazaken in het centrum

Het schepencollege en de politie gaan binnenkort samen zitten met de uitbaters van de horecazaken rond het gemeentehuis. Op die vergadering wordt onder meer de parkeerchaos, allerhande overlast en de bekeuringen door de politie besproken.

Geen Monster Mania in Dilbeek

Het schepencollege heeft de aanvraag geweigerd van Event Construct om op 21 juni een voorstelling te geven van de show “Monster Mania, the best of”. Het gaat om een stuntshow met motoren, auto’s en monstertrucks. Deze aanvragen werden in het verleden steeds geweigerd wegens de hinder die dergelijke voorstellingen meebrengen en de eventuele schade die wordt aangericht. Bovendien stelt zich het probleem om een geschikte standplaats te vinden.

Geen 1000 Zonnen in Dilbeek

Het schepencollege gaat niet op het aanbod van de VRT in verband met het programma 1000 Zonnen. Ook in 2009 zal Eén in de maanden juni, juli en augustus het programma 1000 Zonnen uitzenden. De VRT is bezig met de organisatie van de fiets- en wandeltochten en wou hiervoor onder meer met Dilbeek een partnership aangaan. Behalve een logistieke ondersteuning vroeg de VRT tevens een financiële tussenkomst van 10.000 euro in ruil voor het evenement en de promotionele aandacht. Voor deze activiteit is in de begroting geen geld voorzien.

Voorstel voor Dorp met Toekomst 2009

Vorig jaar deed Dilbeek mee aan de actie Dorp met Toekomst. Het project “Ontmoet elkaar op den trottoir” werd geselecteerd, waardoor € 2.500 subsidie werd verkregen. Ook dit jaar dient Dilbeek een project in. Thema is “Samen aan de slag”. Wijkgenoten of buren kunnen financiële steun krijgen als ze samen een initiatief uitwerken dat ten goede komt aan de hele wijk of buurt. Het initiatief moet een positieve bijdrage leveren aan de sociale en fysieke leefbaarheid en het samenleven. Het initiatief moet gedragen zijn door de buurt of een gedeelte van de buurt. De inschrijvingsformulieren moeten binnen zijn tegen 23 april. Drie inzendingen zullen uiteindelijk geselecteerd worden.

Verlichtingspaal weer verankerd

Door de harde noordenwind tijdens het weekend van 1 februari 2009 is een verlichtingsmast op het B-veld van het sportcomplex in de Bosstraat in Groot-Bijgaarden op één steunpunt losgerukt uit de verankering. De paal stond hierdoor scheef en bijgevolg werd een onveilige situatie gecreëerd voor de plaatselijke voetbalclub en het Don Bosco Instituut. De paal dreigde om te vallen. De paal is intussen al weer verankerd. Kostprijs: € 1.500 + BTW.

Brandtrap voor “De Zolder’’

Indien de raming binnen de perken blijft, mag de vzw Jeugdinfra werken uitvoeren om “De Zolder’’ brandveilig te maken. Dat heeft het schepencollege beslist. “De Zolder” is het lokaal voor de oud-leiding werking van Chiro Don Bosco. Vzw Jeugdinfra kan het nodige budget vrijmaken om de werken uit te voeren. Het plaatsen van een brandtrap wordt door de brandweer aangeraden en lost heel veel op.

Prijsaanvraag voor kruispunt Emile de Blutslaan/Robert Dansaertlaan

Het schepencollege heeft beslist prijs aan te vragen voor het uitvoeren van aanpassingswerken aan het kruispunt van de De Blutslaan en Robert Dansaertlaan in Groot-Bijgaarden. De bewoners lichtten het schepencollege in over de slechte staat van het wegdek. De talloze vrachtwagens die dagelijks af- en aanrijden naar het bedrijf Shurgard Storage brengen het wegdek almaar meer schade toe. Putten en bulten veroorzaken er gevaarlijke situaties bij regenweer.

'Met Belgerinkel naar de Winkel' editie 2009

Dilbeek neemt ook dit jaar opnieuw deel aan ,,Met Belgerinkel naar de Winkel’’. Deze actie stimuleert de mensen om vaker de fiets te nemen naar de plaatselijke handelaars. De actie loopt van 16 mei tot 20 juni 2009 en wordt ondersteund door Unizo, Bond Beter Leefmilieu, de Christelijke Mutualiteit en de Fietsersbond.

Het concept is wel gewijzigd. De fietsende klanten kunnen met een volle spaarkaart een unieke designer-fietstas bestellen ontworpen door een Belgische modeontwerper (ca 10 tot 15 euro opleg). Ze doen ook automatisch mee aan de Belgerinkel-tombola waarmee een fiets en fietstassen te winnen zijn. Handelaars dienen geen prijzen meer te schenken voor een tombola.

De deelnamekost voor de gemeente bedraagt € 650. Hierin is inbegrepen: 1 Belgerinkelfiets en 5 fietstassen, campagnehandleiding, digitale nieuwsbrief, brede communicatiecampagne.

De bijdrage in de productiekosten voor het campagnemateriaal bedraagt € 3,50 per deelnemende handelaar (spaarkaarten, affiche, spaardoos, zegeltjes, strooifolder, infobrief). De gemeente stelt dit gratis ter beschikking van de handelaars. Vorig jaar waren er ongeveer 50 deelnemende handelaars.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2009
Jean-Pierre Schoukens
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief