DILBEEK - Gouden Fietsbel’ van Fietsersbond staat dit jaar op een bakfiets

C21

DILBEEK - Gouden Fietsbel’ van Fietsersbond staat dit jaar op een bakfiets

Bakfiets_1
Ingezonden foto
 
Bakfiets_2
Ingezonden foto
 

 Vorig jaar ontving Meester Jan van ‘t Keperken de "Gouden Fietsbel". Dit jaar reikte de Fietsersbond de Gouden Fietsbel uit aan Philip en Cecile Vanhees die met een bakfiets hun kindjes naar kleuterschool Trip Trap brengt.

Hiermee wil de bond deze praktische inzetbare soort fiets, met ruime toepassingsmogelijkheden die bakfietsen wel zijn in de kijker plaatsen. Het verhaal van de ouders kunnen als voorbeeld dienen en aanstekelijk werken.

"Sedert vier jaar doen we de verplaatsingen van en naar school te voet of met de fiets. Nadat Louis (6) gezelschap kreeg van zijn twee broers Theo en Adam (tweeling van 4) moesten we uitkijken naar een andere oplossing omdat één ouder moeilijk drie actieve jongens kan begeleiden in het dagelijkse traject. Twee jaar geleden vonden we een oplossing met de aanschaf van een bakfiets, een soort openbaar vervoer voor kleine gezinnen. Iedereen heeft zijn plaats en er blijft genoeg ruimte voor de schooltassen, de warme dekens voor de koudere maanden en zelfs de paraplu's want ze vinden het zalig wanneer het regent en ze de paraplu mogen gebruiken.  Sinds toen hebben wij elke dag met veel plezier dit kleine traject afgelegd. De auto gebruiken voor dit soort korte afstanden is absurd, de bakfiets is een praktische oplossing: iedereen vindt het leuk en wij hebben onze dagelijkse beweging. De bakfiets is ook het ideale vervoermiddel geworden voor kleine boodschappen in het dorp. Onze kinderen leren op dit manier dat de auto niet de enige oplossing is om zich te verplaatsen” aldus Philip en Cecile Vanhees.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief