DILBEEK - Renovatiewerken Westrand zijn halverwege

C21

DILBEEK - Renovatiewerken Westrand zijn halverwege

Editiepajot_dilbeek_werken_westrand_foto_jean-pierre_schoukens
Cc Westrand in de steigers. - (Foto Jean-Pierre Schoukens)
 

Tweede fase start deze maand

Deze maand start de tweede fase van de renovatie van het ontmoetingscentrum Westrand. De gevels van de vleugel waar het Atelier van Beeldende Kunst (ABK) in huist en de gevels van de feestzaal worden in deze fase aangepakt. Net als in de eerste fase wordt de loszittende crepi verwijderd en worden ankers als steun op de scheuren in de draagstructuur (tussen het metselwerk en het beton) geplaatst. Nadien wordt op elke gevel zeven centimeter isolatie geplaatst waarop een nieuwe waterdichte crepi komt. Er worden eveneens nieuwe stalen ramen geplaatst, die thermisch onderbroken zijn zodat het raam van binnen niet koud aanvoelt. De beglazing in de ramen is superisolerend.

Nadien volgt de derde fase waarbij gevels langs de binnentuin en de gevels langs de achterzijde van de Wolfsputten worden aangepakt . Het is de bedoeling deze werken dit jaar te beëindigen.

Tenslotte volgt fase 4 waarbij de gevels van de bibliotheek, de kantoren en de inkom worden aangepakt.

De eerste fase, waarbij de gevels van de toneeltoren en de vleugel van de muziekacademie werden aangepakt, is bijna achter de rug. Deze fase liep wat vertraging op door de barre koude. Crepi mag namelijk niet geplaatst als de temperatuur onder min 5 graden Celsius duikt. Dan hardt de crepi niet uit en wordt dus niet waterdicht.

Einde in 2011

Het einde van de volledige renovatie wordt verwacht in de loop van 2011. De hele renovatie zal dan 2,5 miljoen euro, btw inbegrepen gekost hebben. De eerste fase kostte 310.000 euro, de tweede en derde fase kosten samen 1.450.000 euro. De vierde fase kost 765.000 euro.

De renovatiewerken werden in 2007 aangevat en zitten dit jaar halverwege. De renovatie was om drie redenen meer dan nodig. Het gebouw was niet geïsoleerd zoals het hoort, de crepi kwam los en werd een risico voor de bezoekers van het centrum en de stalen ramen waren op vele plaatsen doorgeroest.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

marc Sluys | 21 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief