Singhet Scone DILBEEK verovert weer Gent en daarna Rome

C21

Singhet Scone DILBEEK verovert weer Gent en daarna Rome

Editiepajot_dilbeek
Ingezonden foto
 

Op zondag 18 juni om 10u30 zingt het Dilbeeks Koninklijk Gemengd Koor Singhet Scone, samen met solisten uit binnen- en buitenland, mee in de Internationale Opera-Artiestenmis.
Elke derde zondag van juni heeft dit internationaal evenement plaats in de prachtige Sint-Michielskerk te Gent-Centrum.

Het is niet de eerste maal dat de Dilbeekse zangers en zangeressen uitgenodigd worden om muziek te brengen van opera-componisten, iets wat niet veel koren aankunnen. Dit evenement werd opgericht door de Gentse Opera-Paus Adolphe De Meyer (titel in het staatsblad van 22/12/2016), in 1994, met de bedoeling de grote religieuze muziek geschreven door operacomponisten nieuw leven in te blazen, wat reeds aardig gelukt is en fel gesmaakt wordt door het talrijke publiek, gezien dit jaar de 23ste editie doorgaat.

Op zondag 23 juli om 10u30 mag het bekende Dilbeeks vierstemmig koor opnieuw aantreden in dezelfde Sint-Michielskerk, ditmaal voor de plechtige sluiting van de Gentse Feesten editie 2017, ditmaal in samenwerking met De Verenigde Koren. Al deze koren staan onder leiding van dezelfde musicus Léon-Bernard Giot uit Melle, wat de homogeniteit van de klanken waarborgt. Een koorklank ontstaat pas als alle stemmen in elkaar versmelten, en enkele basiselementen daartoe zijn: dezelfde uitspraak, dezelfde stemvorming, dezelfde houding, dezelfde dirigent, dezelfde agogiek, een gelijkaardige ademhaling, enz. 
Geen uitschieters, zichzelf wegcijferen in het geheel, in het Frans : s’effacer…
Het hoeft dan ook niet meer gezegd dat iedereen welkom is om dit koor te vervoegen. Elke woensdagavond is het repetitie van 20 tot 22 uur in Dil’arte, de muziekacademie van Dilbeek, in lokaal 015 (zie ook website : www.singhetscone.be).

Na deze twee Gentse koor-hoogdagen, bereidt het koor zich intensief voor om in het vroege najaar een bezoek te brengen aan het Vaticaan om er voor Zijne Heiligheid Paus Franciscus te gaan zingen. Het wordt een hele karavaan met familie, vrienden en sympathisanten die al hebben toegezegd. Koorzangers en koorzangeressen met ervaring mogen zich steeds aanmelden om mee te reizen en mee te zingen (ook éénmalig), mits de repetities mee te volgen. Het moet en zal een onvergetelijke ervaring worden, niet alleen voor alle koorzangers maar ook voor hun dirigent die zopas werd gehuldigd met het Pauselijk ereteken Pro Ecclesia et Pontifice, wat letterlijk betekent voor Kerk en Paus! 
Sponsors, mecenassen, en milde schenkers zijn welkom om deze Rome-reis te ondersteunen.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief