DILBEEK - Finaliste Miss Sports 2009 en schepen Deleu geven aftrap

C21

DILBEEK - Finaliste Miss Sports 2009 en schepen Deleu geven aftrap

Editiepajot_dilbeek_zvk_amigo_foto_ivo_lemaire

Was het de aanwezigheid van onze finaliste Miss Sport Belgium 2009 en haar vriendin, dat onze spelers de benen afsneed en de tegenstrever vleugels gaf of lag het aan de aftrap van onze Dilbeekse Schepen van Sport Luc DELEU naar de Lennikse Schone Karlien BOSMANS. Zonder de gekwetste Kris GIELENS is het duidelijk dat het defensief plaatje niet klopt bij onze Amigo Boys. Dat bovendien bepaalde spelers niet hun hoogste niveau halen is ook niet bevorderlijk voor de uitvoering van de opdrachten van coach Frank LUYPAERT. Zelfs Kenny SERGEANT deelt ietwat mee in het dipje en was in de tweede periode door het optreden van zijn verdediging ietwat onzeker. De analyse van de wedstrijd is dan ook duidelijk, dit Leuven verdiende een punt. Te veel onafgewerkte kansen braken Amigo het nog bijna zuur op. Maar toch blijft ZVK Am. Toyota Schepdaal voor de 30ste keer op rij ongeslagen en loopt het zelfs verder uit op zijn concurrenten. Een reeks die kan tellen en de druk op de spelers onbewust groot maakt.

Ietwat tegen de verwachtingen in trok ZG Leuven geen scherm op voor zijn doel. Met dezelfde inzet en voortgaande op het talent dat in hun ploeg schuilt moeten ze zich probleemloos kunnen handhaven in 1ste Nationale. Als ze hun volgende verplaatsing naar Hannut tot een goed einde kunnen brengen en Amigo kan thuis Namur opzij zetten is de reddingsoperatie ingezet. Het zou mooi zijn voor Vlaams-Brabant.

Nationaal kampioen AMIGO begon furieus aan de wedstrijd en probeerde zo snel mogelijk de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Enkele gepaste counters van Leuven werden mooi gestopt door Kenny SERGEANT. In een tijdspanne van enkele minuten kon Luis ARANHA dan toch twee keer scoren: 2-0. Een gemakkelijke overwinning leek in de maak! Leuven was niet aangeslagen en begon zelfs beter te spelen. Hun aansluitingstreffer was dan ook verdient. Rustscore: 2-1.

In de tweede periode kon de thuisploeg, ondanks enkele fantastische reddingen van de Leuvense doelman, verder uitlopen tot 4-1 (Lucas DINIZ en Hafid MOUTOUD) en leek de wedstrijd gespeeld! Leuven vond zijn tweede adem terug en begon resoluut aan een tegenoffensief. De geoliede Amigomachine begon door de lichte kwetsuur van Luis ARANHA en de verkoudheid van Bilal EL HAFID te sputteren. Via een tegentreffer kwam Leuven terug in de wedstrijd: 4-2. Toch liep Amigo, langs Mounier KISSAMI verder uit tot 5-2. Zonder versagen bleef Leuven in een stunt geloven. Op een vijftal minuten voor affluiten kwam Leuven zelfs terug tot 5-4. Bovendien prijkten bij Amigo al 5 blauwe kaarten op het bord! Een negenmetertrap en een Leuvense stunt bleef echter uit. Eindstand 5-4.

Een ietwat gevleide overwinning voor de landskampioen. De Leuvense doelman was dan ook bij momenten subliem in zijn optreden en praktisch onklopbaar.

*** De nacompetitie penaltytrappen werd met 2-1 gewonnen door finaliste Miss Sport Belgium 2009 Karlien BOSMANS t.o.v. Schepen van Sport Luc DELEU. Zijn vijfde strafschop streelde de nok van het dak of was het de Gentlemen in Luc die het hem deed.
“LOS AMIGOS” voorzitter en gelegenheidsdoelman Eddy VAN ISTERDAEL, bleef twee keer aan de grond genageld toen Karlien vernietigend uithaalde in de linkerbovenhoek. Heel verdacht dat “Den Titten” niet meer van de grond geraakt. (Er werd wel een Chinees gespot in de zaal...).

AMIGO:
Kenny SERGEANT - Luis ARANHA – Lucas DINIZ - Bilal EL HAFID – Yves HEREMANS – Mounir KISSAMI - Hafid MOUTOUD - Luc NYS
Coach: Frank LUYPAERT Afgevaardigde: Roger DE SCHRIJVER

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2009
Ivo Lemaire
Ivo Lemaire
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

marc Sluys | 21 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief