DILBEEK - Regina Caelilyceum huldigt nationale winnaars van The big challenge

C21

DILBEEK - Regina Caelilyceum huldigt nationale winnaars van The big challenge

Winnaars_challenge
 

Tussen 13 en 17 maart 2017 namen alle leerlingen van de tweede graad van het Regina Caelilyceum deel aan ‘The Big Challenge’, een online wedstrijd op Europees niveau voor leerlingen Engels tussen 11 en 16 jaar.


Negen landen – samen goed voor 637 412 leerlingen - namen deel, waaronder ook België, met 4 055 inschrijvingen.

 

In ons land schreven 50 scholen zich in voor deze wedstrijd, met in totaal 874 leerlingen in het derde jaar en 1033 leerlingen in het vierde. Van RC namen 165 leerlingen deel in het derde en 148 in het vierde jaar.
Alle leerlingen werden getoetst binnen hun eigen ‘level’ en beantwoordden 45 minuten lang 45 vragen die hun luister- en leesvaardigheid, woordenschat, uitspraak en cultuur testten. Begin juni werden de langverwachte resultaten bekendgemaakt en de school mag trots zijn op haar leerlingen en hun behaalde resultaten. Drie van hen werden immers nationale winnaars met een maximumscore op hun naam!

 

In het derde jaar werd Nathan Decuyper (3E) de grote winnaar, in het vierde jaar delen Carlès Van Cutsem en Leila El Azzaoui, beiden van klas 4E, de eerste plaats. Alle leerlingen mogen terecht fier zijn op hun deelname en worden door de organisatie van ‘The Big Challenge’ beloond met een mooie prijs.
Na deze geslaagde eerste kennismaking met ‘The Big Challenge’ doet de school volgend jaar zeker opnieuw mee! 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief