DILBEEK - Bescherming beuk gemeentepark

C21

DILBEEK - Bescherming beuk gemeentepark

20170629_beuk_park
 

Om de grote, monumentale beuk aan het Gemeenteplein te beschermen, is het niet meer toegelaten rond de stam te lopen en te spelen.

 

Uit de jaarlijkse check-up door een boomverzorger bleek dat de beuk extra aandacht verdient. De wortels staan onder druk door verdichting van de grond en er dreigen takken af te breken.  Daarom zal een zone die gelijk loopt met de bladspiegel van de boom definitief worden omsloten door een kastanje afsluiting van 1 meter hoog.

 

Er zal ook niet langer intensief gemaaid worden onder de bomen. Dat komt de biodiversiteit ten goede en de schadelijke druk die de werktuigen op de boomwortels uitoefenen valt weg.

 

In oktober zal opnieuw een check-up plaatsvinden, waarbij eventuele bijkomende maatregel zullen bekeken worden (bv het ploffen van de bodem).

 

De maatregelen bewijzen het nut van de jaarlijkse controle van de bomen van het gemeentepark, het eiland en de Kasteelhoeve door een boomverzorger. Die doet (eventueel klimmend) de nodige vaststellingen en neemt waar nodig bomen in, licht ze uit of verwijdert dode en gevaarlijke takken. Nooit wordt er per beurt meer dan 20% van de bladmassa weggesnoeid. Tijdens elke snoei gebeurt door de boomverzorger ook een VTA – Visual Tree Assessment waar eventueel maatregelen als deze uit kunnen voortvloeien.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief