DILBEEK - Evelien wint de Fietstest-trofee

C21

DILBEEK - Evelien wint de Fietstest-trofee

20170628_fietstest-trofee_evelien
 

Tussen 6 en 28 april kon het personeel van de gemeente en zijn partners dankzij de Fietstest van de provincie drie weken lang gratis een elektrische (bak-)fiets of plooifiets testen voor je woon-werkverkeer. Evelien, medewerkster technische dienst OCMW, schreef zich meteen in en mocht achteraf de Fietstest-trofee in ontvangst nemen.

 

“Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om de combinatie plooifiets en openbaar vervoer te testen, terwijl ik normaal enkel openbaar vervoer gebruik", zegt ze. "Andere collega’s testten drie weken lang een elektrische gewone of bakfiets.”

 

De uitreiking van de trofee liet wat op zicht wachten en daar was een reden voor. Niet enkel je prestaties tijdens de Fietstest maar ook of je nadien bleef fietsen werd immers bekeken.

 

“We hadden er al grapjes over gemaakt dat de Fietstest-trofee wel erg mooi in ons atelier hier zou staan maar dat ik hem ook gewonnen heb, kwam als een verrassing", lacht Evelien. "Blijkbaar heb ik dat te danken aan het blijven doorfietsen na de test. Mijn woon-werktraject doe ik nu namelijk meestal met mijn koersfiets. Zo heb ik al aan mijn conditie gewerkt als ik thuis kom en moet ik na het werk niet meer gaan joggen.”

 

Het gemeentebestuur hecht belang aan duurzame mobiliteit. De gemeente investeert de komende jaren fors in de verbetering van de fietsinfrastructuur. Daarnaast wil ze als werkgever het goede voorbeeld geven en haar medewerkers aanzetten tot duurzaam woon-werkverkeer. Een werkgroep samengesteld uit personeelsleden van de gemeente, OCMW, Westrand en Politie werkt sinds ruim een jaar aan de promotie van de fiets voor woon-werkverkeer. Zo werden de fietsvergoedingen gelijk getrokken, worden douches en afgesloten fietsparkings voorzien en sloot de gemeente zich aan bij het Bike To Work-platform.

 

De Fietstest wordt gratis aangeboden aan bedrijven met vestiging in de provincie Vlaams-Brabant. Het provinciaal mobiliteitspunt stelt tijdens de campagne een Mobiscan op voor je bedrijf en geeft advies over fietsvriendelijke maatregelen. De Fietstest komt bij je langs als je minstens 15 collega's kan motiveren om deel te nemen. Werk je voor een kleinere organisatie? Werk dan samen met een nabijgelegen bedrijf om aan het minimum aantal deelnemers te geraken. 

 

Deze mobiliteitscampagne sluit mooi aan bij de doelstellingen van het Klimaatactieplan van Dilbeek; 19% van de Dilbeekse CO2-uitstoot is te linken aan lokaal verkeer. Stel dat de Dilbekenaar massaal de fiets kiest voor zijn korte verplaatsingen, dan kan die uitstoot drastisch verlaagd worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief