DILBEEK - Forse investering in wegen, voetpaden en rioleringswerken

C21

DILBEEK - Forse investering in wegen, voetpaden en rioleringswerken

Editiepajotn_dilbeek_werken_herdebeekstraat_foto_jean-pierre_schoukens
In de Herdebeekstraat zijn momenteel al werken bezig. Schepen van Openbare Werken Luc Deleu bezocht de werf. - Foto Jean-Pierre Schoukens
 

Dilbeek investeert dit en de komende jaren fors in de modernisering van de wegeninfrastructuur. De gemeenteraad ging gisterenavond akkoord met het voetpaden- en wegenprogramma voor dit jaar.

Jaarlijks krijgen verschillende straten een buitengewone onderhoudsbeurt met aandacht voor duurzaamheid. Het onderhoudsprogramma wordt samengesteld op basis van de beschikbare inventaris van de reeds opgemeten straten, gespreid over de verschillende deelgemeenten. Uiteraard is de huidige toestand van de wegenis het belangrijkste criterium. De globale raming van deze werken voor dit jaar is vastgesteld op € 544.782,46 btw inclusief. Het betreft de volgende straten: de Stichelgatstraat in Dilbeek, de Dreeflaan in Itterbeek en de Bruekauterstraat in Sint-Martens-Bodegem.

Nog wegenwerken zijn dit jaar gepland in de Kothem- en Galgestraat te Schepdaal samen met Lennik en in de Gossetlaan in Groot-Bijgaarden. De werken aan de Herdebeekstraat tussen de Lennikse baan en de brug over de spoorweg zijn volop aan de gang.

VOETPADEN

Jaarlijks wordt eveneens een “voetpadenprogramma” opgesteld, waarbij een buitengewoon onderhoud wordt voorzien aan voetpaden die aan herstelling of vernieuwing toe zijn. Hierbij wordt er naar gestreefd om jaarlijks, naast sommige dringende herstellingswerken, één of meerdere wijken af te werken, waarbij drukbewoonde straten voorrang krijgen. Tevens wordt gepoogd om een spreiding over de verschillende deelgemeenten te bekomen. De globale raming van deze werken is voor dit jaar vastgesteld is op € 987.571,51 btw inclusief;

Voor dit jaar gaat het om de Malolaan en de Parklaan naast de Populierenlaan en de Kasterlindenstraat (tegen grens Sint-Agatha-Berchem) te Dilbeek, de Leliestraat,de Tulpenlaan, de Bremstraat en de Taaiboomstraat in Groot-Bijgaarden, de Korenveldlaan, de Tarweveldlaan, de Personaathoflaan en Molenstraat in Sint-Martens-Bodegem en de Heilige Kruiswegstraat in Schepdaal.

Momenteel zijn werken aan de voetpaden bezig in de Elegemwijk. Tegen het begin van de lente moeten de voetpaden in de Sterrenlaan, de Luchtlaan, Zonlaan, Meiboomlaan en Elegemstraat klaar zijn. De wijk Stichelberg en de J.B. Brusselmansstraat in Dilbeek en de Groenstraat in Groot-Bijgaarden zijn intussen afgewerkt.

RIOLERING

Behalve voor wegen, voet- en fietspaden, is er ook geld voorzien voor de herstellingen van rioleringen. Dat gebeurt door TMVW. Daar heeft Dilbeek tussen de 300.000 tot 400.000 euro voorzien.

Daarnaast is op heden de aanleg van riolering in uitvoering in de Lennikseweg en de Borrestraat te Dilbeek nadat eerder al een gedeelte van de Koeivijverstraat werd uitgevoerd.

Tegelijk staan studies op stapel voor het verhelpen van problemen van wateroverlast in de Bronstraat, Voorspoedlaan en Lambrechtslaan, de Moeremanslaan en de Lange Haagstraat (Stationsstraat) te Dilbeek, de P. Benoitstraat, de Stationsstraat (Zwanenhofstraat), de J. Mertensstraat (Taaiboomstraat) en de Sint-Wivinadreef in Groot-Bijgaarden.

Daarenboven zal in samenwerking met de NV Aquafin de afwatering naar de Wolfsputten in Dilbeek (Stationsstraat, Snakkaertstraat en omgeving) worden gesaneerd alsmede de collector Elegembeek worden aangelegd (Maalbeekstraat, Molenbeekstraat in de richting van de August De Smedtstraat) in Groot-Bijgaarden.

Last but not least onderhandelt de gemeente op heden met de Vlaamse Overheid en het BIM (Brussels Instituut voor Milieubeheer) voor de aanleg van wachtvijvers ter hoogte van respectievelijk de Kattebroekstraat, de Elegembeek in Dilbeek en de Hunderenveldlaan (grens Groot-Bijgaarden – Sint-Agatha-Berchem) mede in overleg met de provincie Vlaams-Brabant en dit ter voorkoming van wateroverlast ter hoogte van de kerk van de H. Familie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief