1 september 2017 in gemeenteschool Jongslag in DILBEEK

C21

1 september 2017 in gemeenteschool Jongslag in DILBEEK

_mg_0028_copy
 
_mg_0034_copy
 
_mg_0049_copy
 
_mg_0138_copy
 
_mg_0139_copy
 

Zoals elk jaar opnieuw is de eerste schooldag een groot feest in Jongslag, maar vandaag is het toch wel een bijzonder feest: een galafeest met gouden randjes. Helemaal in het kader van ons jaarthema ‘Etiquette in Jongslag’ of mooier gezegd… ‘Jongslag in stijl’.

 

De kinderen kregen de laatste week van de vakantie een feestuitnodiging in de bus. 

 

Ze kwamen blijgezind naar school en werden ontvangen door de juffen en meesters uitgedost in galakledij. De speelplaats was helemaal omgetoverd in een feestzaal, met een indrukwekkende inkom, een prachtige feesttafel, een mooi versierde receptie en nog zoveel meer.

 

Juf Gudrun, de directrice, schreef deze zomer de school in voor een plaatsje in de Michelingids voor scholen. Iets nieuws. Het bestaat al voor restaurants, maar zij doen mee met de scholen. Een inspecteur zal incognito 5x dit schooljaar passeren om hen hopelijk telkens een gouden ster te overhandigen.

 

Ze zullen het heel jaar rond werken aan goede manieren zoals vroeger: hoffelijkheid, tafelmanieren, verzorging, voorrangsregels voor volwassenen,…

 

Vroeger werd er veel meer belang gehecht aan goede manieren en die willen zij met het jaarthema graag even opfrissen.

 

Ze startten de dag met een toneeltje en op de middag zorgden ze samen voor een ludieke lunch. Alle klassen zorgden voor een mooie feesttafel voor hun klas op de speelplaats. Nadien aten alle kinderen hun lunchpakket op met mes en vork. Stijlvoller dan met de handjes.

 

Benieuwd of ze die klassevolle prijs gaan halen dit schooljaar

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief