LDD DILBEEK - Ook trouwe viervoeters moeten het netjes houden

C21

LDD DILBEEK - Ook trouwe viervoeters moeten het netjes houden

Editiepajot_dilbeek_hondepoep
Repro EP

Dilbeek staat bekend voor zijn mooi wandelomgeving, gezellige wandelpaden en zijn weelderige natuur. Met de lente voor de deur zullen veel gezinnen opnieuw de stapschoenen aantrekken om een wandeling te maken in deze mooie omgeving. Veelal bestaat een gezin niet alleen uit mensen maar dikwijls ook uit een trouwe viervoeter , de hond. Dit is duidelijke merkbaar als u onze wandelpaden betreed, door de hoopjes hondenpoep.

“Verschillende locaties in onze gemeente, waaronder de Jozef De Windestraat, de Wolfputten, de Smissenbosstraat, (waar eerder deze week een ludieke actie door de buurtbewoners werd georganiseerd), worden getroffen door baasjes welke hun viervoeter uitlaten zonder er rekening mee te houden dat ze zelf de hondenpoep moeten opruimen. Dit zorgt niet alleen voor ergernis bij de verschillende wandelaars en lopers maar is ook niet netjes op plaatsen waar veel kinderen spelen” aldus Wim Wauters, voorzitter LDD DILBEEK.

LIJST DEDECKER DILBEEK is van mening dat het tijd wordt dat de gemeente de bekende wandelgebieden voorziet van hondentoiletten en extra vuilbakken zoals in verschillende gemeente reeds lang gangbaar is. Tevens moet er sporadisch controles uitgevoerd worden of de mensen op wandel met hun trouwe viervoeter wel degelijk het verplichtte hondenpoepzakje opzak hebben.

“Handentoiletten en extra vuilbaken voor het wegwerpen van de hondenpoepzakjes zijn kleine investeringen voor de gemeente die ook door iedere inwoner geapprecieerd zullen worden. Niets vervelender dan in een hondendrol te trappen. “aldus Geert Van Gaver

Daarnaast zijn wij eveneens voorstander van vastleggen van een speelweide voor de honden waar ze op een rustige veilige manier kunnen ravotten, uitgerust met hondentoilet, vuilbakken en bankjes, dit zal het sociaal contact tussen de hondenliefhebbers verbeteren.

Website: www.wimwauters.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2009
Steven Walravens
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

marc Sluys | 21 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief