DILBEEK - Spullen krijgen nieuw leven op ‘The Only way is UP/CYCLING’

C21

DILBEEK - Spullen krijgen nieuw leven op ‘The Only way is UP/CYCLING’

Image001
 

Voor de vierde keer vindt ‘The Only way is UP/CYCLING’ plaats, een dag boordevol workshops en activiteiten voor wie graag duurzamer door het leven wil gaan. In de voormiddag kan je inschrijven voor een aantal workshops waarbij het aanleren van tips en trics centraal staan om thuis zelf aan de slag te gaan met oude materialen. Vanaf 13 uur staat het hele gebouw in het teken van upcycling en heel veel informatie om stap per stap duurzamer te gaan leven.

 

Workshops en verkoopmarkt

Er zijn tal van boeiende workshops in de voormiddag (Oude jeans wordt nieuwe knuffel - Ecologische huishoudproducten maken - Minimaliseer meer - Handlettering - Boekbinden - Foodwrap van stof en bijenwas). Voor deze workshops is inschrijven verplicht en doe je gemakkelijk via de website van cultuurcentrum Westrand. In de doorloopateliers  (Maak je eigen stempel - Zeefdruk op een totebag - Papieren parels - Sieraden van fietsbanden) loop je binnen en buiten, en ook kinderen kunnen mee aan de slag. Op de verkoopmarkt vind je accessoires en decoratie, maar ook duurzame voeding en ecologisch tuinieren geïnspireerd door upcycling, ideaal om leuke geschenkjes te vinden voor de feesten. Tijdens het evenement kan je jouw kinderen laten spelen bij de kinderopvang. Hier zullen animatoren de kinderen een duurzame workshop aanbieden tot ze weer worden opgepikt.

 

Bezorg je spullen een tweede leven

Iedereen gooit spullen weg, spullen die misschien nog gerecycleerd kunnen worden of die heel interessant zijn voor anderen. Tijdens de Swishing kan je miskopen in je kleerkast omruilen voor de miskopen van anderen. Je kan kledij binnenbrengen vanaf 12u. We installeren ook een herstelplaats voor juwelen of kleine huishoudtoestellen. Je bespaart heel wat centen én het milieu!

In het inzamelpunt kunnen van 2 tot 12 november materiaal binnengebracht worden en wij bezorgen het een tweede thuis. Wij zijn op zoek naar batterijen, plastiek dopjes (van PETflessen) oude gsm’s en opladers, speelgoed en kinderschoenen (wel in goede staat), LP’s (oude platen), kleine huishoudtoestellen (kruimeldief, broodrooster,..) en planten kan je ruilen in het plantenasiel.

 

Jaarthema mobiliteit en duurzaamheidsprijs

Het jaarthema van Westrand is mobiliteit en daarom zal je ook op het upcycling event heel wat informatie vinden over het mobiliteitsplan van Dilbeek, over elektrische fietsen, autodelen, trage wegen en je kan ook inschrijven voor een proefdag elektrisch rijden! Vanaf 16 uur geven we verschillende projecten de kans zich voor te stellen over de thema’s mobiliteit en energie. 

Samen met dit evenement dagen we alle Dilbeekse verenigingen uit om een convenant te komen ondertekenen om een jaar lang de werking te verduurzamen. Er zijn al heel wat verenigingen in Dilbeek die bewust omgaan met energie, mobiliteit of voeding. Op 12 november reiken we een eerste duurzaamheidsprijs uit en we zetten alle verenigingen aan om concreet te gaan nadenken over duurzaamheid. De convenant zal die dag door enkele verenigingen ondertekend worden om 16u30.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief