De gemeente DILBEEK heeft de watervalmuur aan de Pedemolen gerenoveerd

C21

De gemeente DILBEEK heeft de watervalmuur aan de Pedemolen gerenoveerd

De_gemeente_dilbeek_heeft_de_watervalmuur_aan_de_pedemolen_gerenoveerd
 

De toeristische dienst van Dilbeek zet alles op alles voor het kunstenproject ‘De Blik van Bruegel’. Deze openluchttentoonstelling op internationaal niveau zal in 2019 een wandeling tussen de Sint-Anna-kapel en de Pedemolen mogelijk maken met verscheidene kunstingrepen in het landschap.

 

Ondertussen worden ook verschillende noden in de kantlijn onder handen genomen. Zo werd de watervalmuur aan de Pedemolen volledig gerenoveerd, zodat hij weer voor tientallen jaren kan dienst doen. Er wordt ook gewerkt aan het toegankelijker maken van het molendomein voor mensen met een beperking of rolstoelgebruikers. ‘ Wij voorzien ook budget om volgend jaar de centrale as van het rad te vernieuwen, maar het is wachten op een plaatsje in de agenda van een van de enige ambachtslui die dergelijke werkzaamheden nog kan uitvoeren’, licht Anneleen Van den Houte, schepen van toerisme, nog toe.

 

Het molendomein is een pareltje dat op menig wandelpad gelegen is en dat zeker een bezoekje waard is. De laatste maaldag van het jaar is op 10/12/2017.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief