DILBEEK - Het schepencollege informeert

C21

DILBEEK - Het schepencollege informeert

Gemeenteraad2008

Vuilnisbakjes voor hondenpoep

 Op de hoek van de Dennenlaan met de Bessenlaan gaat de gemeente twee vuilnisbakjes plaatsen om hondenpoep in te deponeren. In die buurt ligt een graspleintje dat de Groendienst regelmatig maait. Veel inwoners gebruiken dit als hondenweide. Het schepencollege gaat niet in op de vraag om daar weer een bord te plaatsen dat aanduidt dat honden hun gevoeg daar kunnen doen. Aanpalende buren zijn niet zo blij met die gang van zaken. Overigens moeten de eigenaars van de honden de hondenpoep opruimen en daarom vindt het schepencollege het niet aangewezen een bord te plaatsen. Wel vindt het schepencollege het opportuun daar vuilnisbakjes te plaatsen waar eigenaars de hondenpoep kunnen in deponeren.
 
 
Bushalte in Pede wordt verplaatst
  
Het schepencollege van Dilbeek gaat akkoord met de vraag van De Lijn om de bushalte in Sint-Gertrudis-Pede richting Schepdaal te verplaatsen. De Lijn ondervindt immers regelmatig problemen bij de bediening van deze halte. Door de geringe breedte van de Lostraat wordt het verkeer achter de bus opgehouden en kan er ook geen voertuig de Lostraat inrijden. Daarom vraagt De Lijn de halte te verplaatsen naar de Isabellastraat recht tegenover de halte Sint-Gertrudis-Pede richting Brussel. Voor de reizigers biedt deze nieuwe halte ook meer comfort. De locatie is verhard en biedt meer beschutting tegen de wind. De beschikbare ruimte laat evenwel geen plaatsing toe van een schuilhuisje.
 De Lijn gaat ook snelheidsmetingen doen door haar eigen controlediensten in de Lostraat. Eind vorig jaar zond het schepencollege een klacht van een inwoner door naar De Lijn. Die klacht betrof de snelheid van de bussen in de straat. Als de metingen achter de rug zijn, zal De Lijn de gemeente Dilbeek op de hoogte brengen van de resultaten.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief