Sprokkels uit het DILBEEKse schepencollege

C21

Sprokkels uit het DILBEEKse schepencollege

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek
Repro EP

Nieuwe identiteitskaarten voor kinderen

Dilbeek start vanaf 16 maart met de uitgifte van het elektronisch identiteitsdocument voor de Belgische kinderen onder de twaalf jaar. Het betreft de zogenaamde Kids-ID. Deze nieuwe kaarten vervangen de huidige witte identiteitskaarten.

De nieuwe identiteitskaart kost drie euro per kind. Dilbeek heft geen gemeentetaks op deze nieuwe kaart. De aanmaak van deze nieuwe kaart kost wel zeven euro, maar de federale staat doet een inspanning en neemt vier euro van de productiekosten voor haar rekening op voorwaarde dat de gemeenten, in casu Dilbeek, geen bijkomende gemeentetaks heffen. Vanaf 16 maart na de overschakeling zal enkel nog dit elektronisch document worden afgeleverd aan kinderen jonger dan twaalf jaar.

Atletiekpiste op Roelandsveld wordt vernieuwd

De atletiekpiste op het sportcomplex Roelandsveld wordt gerenoveerd. De atletiekpiste dateert van 1983, de jongste renovatie van 1994. De toplaag vertoont opnieuw slijtageverschijnselen en moet dringend gerenoveerd worden. Met het plaatselijk herstellen van verzakkingen en scheuren, het aanbrengen van een nieuwe polyurethaan toplaag en de vernieuwing van de belijning is Dilbeek tot 2020 vrij van zorgen. Tegelijkertijd worden de ringen van het discuswerpen en kogelstoeten vernieuwd, wordt een polyurethaanzone tussen loopbaan en polsstokbaan aangebracht en wordt één polsstokzone door een verspringbak vervangen. De werken worden geraamd op € 175.000 inclusief btw.

Laag asfalt voor parking station van Bodegem

Het schepencollege gaat prijs vragen om de parking aan het station van Sint-Martens-Bodegem te asfalteren. De NMBS heeft de parking al verbeterd door het aanbrengen van een dolomietverharding over de hele oppervlakte. Deze verharding is niet bestand tegen intens gebruik. Het schepencollege wil daarom voorzien in een meer duurzame verharding. Deze optie neemt alle ongemakken (putten, verzakkingen) enz… weg. Tegelijkertijd wordt de stedenbouwkundige vergunning aangevraagd voor de verharding van deze oppervlakte.

Zone 30 wordt gewijzigd aan Klimop

De zone 30 aan de school Klimop in Schepdaal wordt gewijzigd. Er komt een bijkomend LED-bord vanaf de Emile Eylenboschstraat. Een uitgave van €3.400 btw inbegrepen. Nu staat er pas een zone 30-bord op de markt. Met die uitbreiding wil het schepencollege de veiligheid in de omgeving van de school verhogen.

Bouwaanvraag Colruyt in openbaar onderzoek

De distributieketen Colruyt heeft via de firma Onvenco nv de bouwaanvraag ingediend voor het bouwen van een handelsgebouw met ondergrondse parking en een groen scherm langs de Oude Geraardbergsebaan op de hoek van de Ninoofsesteenweg en de Herdebeekstraat.

De aanvraag wordt in onderzoek gesteld. Het schepencollege gaat tevens de verkeersimpact grondig bestuderen en advies inwinnen bij de Groendienst, het agentschap Infrastructuur, de Milieudienst, de brandweer, Eandis en de verkeerscommissie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2009
Jean-Pierre Schoukens
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 jul 2024

archief