Kids-ID in DILBEEK

C21

Kids-ID in DILBEEK

Editiepajot_kids-id_foto_re
Repro EP

Vanaf 16 maart start de gemeente Dilbeek met de uitreiking van de Kids-ID. De Kids-ID is een identiteitsbewijs voor Belgische kinderen onder de 12 jaar. Het vervangt het witte kaartje dat kinderen nodig hebben om naar het buitenland te gaan en is geldig voor reizen binnen Europa en naar enkele niet-Europese landen.

Wie een KIDS-ID wil, brengt een pasfoto met witte achtergrond mee, de kinderen moeten bij de aanvraag aanwezig zijn en de kostprijs is € 3.

De leveringstermijn is 3 à 4 weken. Wie een Kids-ID nodig heeft dient die zeker een maand op voorhand aan te vragen op de dienst bevolking – Kasteelstraat, 31 – 1700 Dilbeek.

Voor 16 maart kan de dienst bevolking nog een kartonnen identiteitsbewijs afleveren, na 16 maart is dit niet meer mogelijk. Dus wie voor de paasvakantie een identiteitsbewijs nodig heeft komt best voor 16 maart een kartonnen identiteitsbewijs aanvragen.

De Kids-ID biedt veel mogelijkheden. Dankzij de chip en de pin-code kunnen kinderen vanaf 6 jaar met de Kids-ID niet alleen veilig op het internet chatten, de kaart kan ook gebruikt worden als bibliotheekpas, als zwembadabonnement, bij de inschrijving op school of als lidkaart van de sportclub.

Omdat de Kids-ID is afgeleid van de Eik (voor +12-jarigen) is het bovendien een ideale leerschool om de mogelijkheden van de Eik beter en met meer vertrouwen te benutten.

De kaart biedt kinderen ook een extra bescherming in noodgevallen : een uniek telefoonnummer waarmee men iemand van de naaste verwanten van het kind automatisch kan bereiken. De ouders kunnen zelf een lijst met maximaal vijf telefoonnummers opgeven, in volgorde van belangrijkheid, die via dit unieke nummer op de kaart kunnen gecontacteerd worden.

Meer info : www.halloouders.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2009
Jean-Pierre Schoukens
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

marc Sluys | 21 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief