DILBEEK - Amigo Toyota Schepdaal uitgeschakeld in Beker van België

C21

DILBEEK - Amigo Toyota Schepdaal uitgeschakeld in Beker van België

Editiepajot_dilbeek_amigobeker_04_tom_vierendeels
Geblesseerd aan de duim moest doelman Kenny Sergeant in de laatste minuten de wedstrijd verlaten. (Foto: Tom Vierendeels)
 

Vrijdagavond speelde zaalvoetbalploeg Amigo de kwartfinale in de Beker van België tegen Magic Hensies. Amigo werd uitgeschakeld met 2-3 waarbij ze voor de rust 2-0 voor stonden. Een spijtige uitslag door het niet afwerken van de gecreëerde kansen besluiten spelers en trainer. 

Trainer Frank Luypaert heeft de zijnen drie kwart van de wedstrijd perfect zien spelen maar vooral in de laatste tien minuten ging het mis. “Vooral fysieke vermoeidheid heeft de doorslag gegeven.” Vertelt Frank. “Het is een zware wedstrijd, met volgens mij de twee beste ploegen van België tegen elkaar, die je niet altijd speelt. Het niveau ligt veel hoger.”

Toch stonden er volgens Luypaert zes valabele spelers op het veld. “Jammer genoeg viel Lucas Diniz af in de wedstrijd omdat hij zich niet goed voelde.” Lucas had eerder deze week al last van ziekte.

Nadat Hensies op voorsprong kwam in de achtenveertigste minuut  met een doelpunt van Dos Santos, wou Amigo zo snel mogelijk de gelijkmaker treffen om penalties te kunnen spelen. “We hebben in het verleden al veel gezien dat we goed zijn in penalties.” Weet Luypaert.

“De ontgoocheling is er,” aldus Luypaert, “maar we geven niet op. Nu gaan we volledig voor het kampioenschap.”

Deze nederlaag in de Beker is de eerste dit seizoen. In de competitie van de eerste nationale staat de ploeg eerste, en is op weg om voor een derde keer landskampioen te worden.

Doelman van Amigo, Kenny Sergeant raakte licht geblesseerd aan de duim waardoor hij in de laatste minuten het veld moest verlaten. Kenny wou de bal pakken maar een speler van Hensies trapte net op de bal en Kenny voelde zijn duim helemaal plooien.

Ook Kenny vertelt hetzelfde verhaal over de wedstrijd. “De eerste helft was perfect en de tweede helft begonnen we meet veel moed. We dachten dat we de match in handen hadden maar de kansen die we creëerden gaven we meteen weer weg, we waren net Sinterklaas. Het verschil is dat zij hun kansen wel afmaakten.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2009
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

marc Sluys | 21 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief