N-VA DILBEEK toont zijn hart voor het hart

C21

N-VA DILBEEK toont zijn hart voor het hart

Schepdaal_aed_cursus_
Een cursus AED is een toegevoegde waarde.
 

Naar aanleiding van het overal opduiken van AED-toestellen in de verschillende gemeenten overal ten lande, wou Dilbeek niet achterblijven. Daarom werd een jaar geleden beslist om, in samenwerking met het plaatselijke Rode Kruis, van start te gaan met het "Hartveilig" project. Dit houdt in dat men zoveel mogelijk AED-toestellen in de gemeente hangt die liefst 24/24u bereikbaar zijn. AED staat voor automatische externe defibrillator; een toestel dat een hart kan resetten.

Maar de toestellen hangen alleen is niet genoeg, ook opleidingen moeten worden voorzien om een dergelijk AED-toestel zo efficiënt mogelijk te kunnen bedienen. Deze opleidingen worden ingericht in nauwe samenwerking met het plaatselijke Rode Kruis en de gemeente Dilbeek. Afdelingsvoorzitter Paul Van den Bosch ging graag in op de vraag van de gemeente om deze opleidingen in te richten. Maar toen kwam pas de kat op de koord; bij nazicht bleek dat het beschikbare materiaal (reanimatie poppen) al lang zijn houdbaarheidsdatum overschreden had (deze dateren van begin de jaren zeventig).

Daarom besliste hij de sociale media in te schakelen. Hij lanceerde op Facebook een oproep of iemand zich geroepen voelde om één of meerdere poppen te sponseren. Vele mensen vonden het bericht leuk maar niemand leek interesse te hebben voor de sponsering en daar was het tenslotte om te doen. "Ik had de moed bijna opgegeven" zo gaat Paul verder, “toen er na enkele weken toch een positieve e-post mij bereikte. De plaatselijke voorzitter van N-VA Dilbeek Luc Vanlee,   liet me weten dat N-VA Dilbeek eventueel bereid was tot sponsoring. Echter kon hij dat niet alleen beslissen en beloofde mij het op een volgende N-VA bestuursvergadering voor te leggen.”

“Hij vroeg dan ook wat de kostprijs was van dergelijke pop en beloofde snel iets te laten horen wat zou beslist worden. Een paar weken later kwam er heel goed nieuws van N-VA Dilbeek bij monde van de voorzitter!” We laten Luc even zelf aan het woord:" Er werd na onderling overleg op de vergadering beslist dat we niet één, geen twee maar alle vier de poppen zullen sponseren. We sponseren regelmatig wielerwedstrijden, schenken wedstrijdballen, sponseren advertenties enz... Dus besloten we voor één keertje iets totaal anders te sponseren. Uiteindelijk komt het ook ten goede aan alle inwoners van Dilbeek, en op die manier komen wij als politieke partij ook eens anders in beeld”, gaat Luc verder.

Het totale bedrag dat N-VA Dilbeek schenkt is dan ook niet min en bedraagt de som van 895€. Dat dergelijk nieuws als muziek in de oren klonk bij de plaatselijke voorzitter van het Rode Kruis hoeft zeker geen verdere uitleg. De poppen zijn ondertussen aangekocht en reeds volop in gebruik bij de opleidingen Hartveilig. Vanavond was dan ook het officiële ogenblik aangebroken om de cadeaucheque te overhandigen. Op de foto ziet u de voorzitters met een delegatie van beide besturen bij de overhandiging van de cadeaucheque.

Bij het van start gaan van de opleidingen deed ook de gemeente haar duit in het zakje. Niet alleen zorgen zij voor gratis zalen voor opleidingen, maar schonken ze ook twee trainer AED's aan het Rode Kruis Dilbeek. En naar aanleiding van de Dag van de Dilbekenaar deden ze daar nog een 700-tal sleutelhangers “kiss of life” bovenop. Deze eenvoudige mondmaskertjes worden nu overhandigd aan iedere cursist die de opleiding gevolgd heeft. Via het Rode Kruis Dilbeek werd er ook door de jarige Dilbeekse serviceclub Club 51 een AED-toestel geschonken dat nu op de sporthal van Jongslag prijkt. Via deze weg willen wij alle sponsers en schenkers nog eens van harte danken. Mensen die ook iets willen sponseren of schenken nemen contact op met voorzitter@dilbeek.rodekruis.be alle hulp is welkom.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief