DILBEEK - De provinciale deputatie heeft opnieuw een stedenbouwkundige vergunning verleend aan Colruyt

C21

DILBEEK - De provinciale deputatie heeft opnieuw een stedenbouwkundige vergunning verleend aan Colruyt

Editiepajot_dilbeek_colruyt
Ingezonszn foto

 De Dorpsraad en het buurtcomité gaan niet akkoord met deze plannen. De Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigde in september deze plannen

Nu heeft de provinciale deputatie tot ongenoegen van het buurtcomité terug een stedenbouwkundige vergunning  toegekend en gaat het buurtcomité hiertegen terug in berop

Het buurtcomité is van ordeel dat Colruyt er een procedureslag van maakt in de hoop dat het buurtcomité zijn financiële armslag zal verliezen Dit buurtcomté gaat echter terug in beroep en dat zolang Colruyt met geen nieuwe plannen komt. Het spelletje duurt al meer dan 9 jaar.

Peter Wiels van het buurtcomité: “ Dit dossier maakt enkel een kans indien er nieuwe, aangepaste plannen op tafel komen. Een bordje met de aanplakking van een vergunning trekt de jongste dagen de aandacht van voorbijgangers aan de Herdebeekstraat te Itterbeek. Het gaat om de zoveelste aflevering in de proceduremarathon tussen de groep Colruyt en het buurtcomité Bettendries”.

“De provinciale stedenbouwkundige ambtenaar die in 2011 over het winkelproject een volledig negatief advies gaf, formuleerde eind 2017 een positief advies … "De bevoegde dienst danst naar de pijpen van de deputatie die op haar beurt een groot bedrijf als Colruyt niets in de weg wil leggen. Dat is de trieste realiteit", aldus het buurtcomité in een eerste reactie. De deputatie organiseerde eind december in Leuven een hoorzitting met alle partijen, maar dat schouwspel was een maat voor niets”.

Er kwam geen enkele reactie op de opmerkingen van de buurtbewoners, straffer nog: de bevoegde gedeputeerde gunde de aanwezig mensen geen blik. Als de provincie geen objectieve aanpak meer kan waarborgen, dan kan je die provincie misschien beter afschaffen", menen de buurtbewoners.

In mei 2015 vernietigde de Raad van Vergunningsbetwistingen de vergunning op inhoudelijke punten. De Raad maakte toen al duidelijk dat een grootschalig handelsgebouw (met aantrekkingszone gans Dilbeek en omliggende gemeenten) niet thuis hoort aan Bettendries.

De deputatie moest van de Raad een nieuwe beslissing nemen na die vernietiging. De eerste keer vergat ze om tijdig een nieuwe beslissing te nemen. Nu nam ze eindelijk een nieuwe beslissing, opnieuw pro-Colruyt. De provincie gebruikt volgens de actievoerders eerder belachelijke argumenten, alsof ze weet dat het dossier toch zal stranden over andere zaken.

Peter Wiels: “In plaats van zich sportief neer te leggen bij het oordeel van de Raad laat Colruyt voorlopig de proceduremolen verder draaien. Opgeven staat echter niet in het woordenboek van de actievoerders.  De landelijke rust in het Bruegel-dorp Sint-Anna-Pede laten wij niet bezoedelen door intense verkeersstromen"

Misschien is de tijd rijp voor een nieuwe aanpak? Overleg kan nieuwe procedureveldslagen voorkomen. De ontwikkelaars van de nabijgelegen brouwerijsite Eylenbosch kenden alvast succes met die aanpak. Hun plannen werden op basis van ontvangen reacties tijdig bijgestuurd.

Naar verluidt zou Colruyt bereid zijn om het buurtcomité te ontmoeten. "Dergelijk initiatief is zeer positief", aldus het buurtcomité. "Ze beseffen in Halle zeer goed dat dit dossier anders nog jaren in het slop zit". Welke kant de warenhuisgroep op wil is nog niet bekend.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2018
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief