DILBEEK - Westrand start met gloednieuw muzikaal concept: ‘Club 1700’

C21

DILBEEK - Westrand start met gloednieuw muzikaal concept: ‘Club 1700’

26962385_1234782536623886_1513959809847213502_o
 
Eefje-de-visser-foto-door-luis-alonso-rios-zertuche-landscape-hr
Eefje de Visser foto © Luis Alonso Rios Zertuche
 

CLUB 1700 is het nieuwe label voor staande concerten en concerten op ongewone locaties in Westrand. Dit seizoen staan er nog twee CLUB 1700-avonden op het programma: een festival met maar liefst 6 jonge bands, en een optreden van de schitterende Eefje de Visser.

 

FESTIVAL CLUB 1700

met Blu Samu, Sea (Peoples), Jakomo, In Een Discotheek, BRUNA, Kloothommel

Op 2 maart klinkt het geluid van morgen door de gangen van Westrand. Eén avond lang wordt het dé plaats om nieuw, beloftevol muzikaal talent aan het werk te zien. Vijf veelbelovende jonge bands, verdeeld over twee podia, tonen wat ze in hun mars hebben. Alle vijf met een eigen geluid en karakter, en met een link met Dilbeek of Brussel.

 

Sea (Peoples)

Ook gekend als Sea Peoples of gewoon Sea. Een Brusselse band die lekker aanmodderde, tot ze deze zomer een EP opnamen bij producer Koen Gisen (Dans Dans, SCHNTZL). De plaat komt dit voorjaar uit in eigen beheer, een eerste single met bijhorende clip kan je hier beluisteren. De Seas modderen ondertussen verder, maar ook vooruit. Met zwoele, groovende indiepop.

 

Blu Samu

Rising star binnen de nog steeds florerende Brusselse hiphopscene. Afkomstig uit Antwerpen maar woont intussen in onze hoofdstad, en slaapt zelfs onder hetzelfde dak als de jongens van de uitstekende rapformatie Le 77. Verwacht je aan een energieke performance met stevige hiphop aangevuld met wat soulinvloeden. Reeds gezien op Couleur Café en AB met Niveau 4 en op Dour met Le 77.

 

BRUNA

Experiment-pop uit Brussel, Maastricht, Keulen en Hasselt. Klinkt even internationaal als de samenstelling van de band, met invloeden uit jazz, indie en folk. Eerste EP komt uit in eigen beheer op 15 februari (hier een voorsmaakje) en is voer voor fans van Julia Holter, Feist en Beach House. Geheime wapen: de stem van frontvrouw Ciska Thomas.

 

In een Discotheek

Het geesteskind van songwriter en performer Maya Mertens. De interstedelijke groep ontmoette elkaar in en rond de discotheken van de Benelux en is sindsdien onlosmakelijk met elkaar verbonden door hun gedeelde liefde voor de Electrosmart. Rauwe Nederlandstalige teksten schommelen voortdurend tussen weemoed en een energieke ode aan de imperfectie, begeleid door stevige beats en brutale elektronica. Het resultaat: guitige meezingrefreinen en explosieve dansmoves. Met Casper Van De Velde van SCHNTZL op drums, en winnaar van Jonge Muziek op Theater Aan Zee 2017.

 

Jakomo

 

Vierkoppige indiepopband uit Brussel rond slaapkamer-DIY-er Julien Tanghe, ook bekend van Tangerine en Denali Wrench. Hun debuut EP Breakfast kwam uit op Et!ket Records, klinkt redelijk tot zeer catchy en neemt je mee naar zonniger oorden. Voor liefhebbers van King Krule, Mac DeMarco en vroege Arctic Monkeys.

 

Kloothommel

Kloothommel is een stelletje ongeregeld waar je meteen beste vrienden mee wil worden. Lo-fi indie, soms zacht op z'n Elliot Smiths en Alex Gs en soms lekker meezingbaar à la Pavement. Met véél grapjes, zo laat de videoclip voor hun integrale album zien.

 

Tickets en info

 

VVK: € 6

Kassa: € 8

 

www.westrand.be/festivalclub1700

https://www.facebook.com/events/2114822435412228/

 

 

EEFJE DE VISSER (solo)

 

De Nederpopkoningin van dit moment.

 

Na de goede ontvangst van haar derde plaat Nachtlicht in 2016, twee succesvolle clubtours en een overvolle festivalzomer, besluit Eefje eind 2017 sinds lange tijd weer alleen het podium op te kruipen. Dit keer laat ze zich zien als multi-instrumentalist en geeft ze een nieuwe invulling aan haar melancholische popliedjes. 

 

Eefje de Visser klinkt nog altijd eigenzinnig en dromerig, maar ook dansbaarder dan ooit. Eefje speelt liedjes uit haar hele repertoire, maar blijft vooral in de broeierige sfeer van Nachtlicht en brengt zo haar ode aan de nacht.

 

“In ons eindejaarslijstje voor 2016 hebben we bij ‘Beste Nederlandstalige plaat’ nu al Nachtlicht ingevuld." - HUMO

 

“Eefje doet een Kid A-tje en maakt daarmee haar mooiste en meest complete plaat tot nu toe.” - Muzine

 

"Nachtlicht is een wonderschoon, modern popalbum." - Gijsbert Kamer in de Volkskrant

 

“Op het schitterende Nachtlicht laat ze horen niet bang te zijn een nieuwe weg in te slaan zonder daarbij haar eigenheid te verliezen.” - Oor

 

Tickets en info

 

Voorverkoop € 14.00
Kassa € 16.00
-21/dagstudent € 12.00

 

https://www.westrand.be/eefjedevisser

https://www.facebook.com/events/136724103655037/

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief