DILBEEK - Nieuwe gemeenteontvanger voor Dilbeek

DILBEEK - Nieuwe gemeenteontvanger voor Dilbeek

Gemeenteraad2008

De gemeenteraadsleden van Dilbeek keurden dinsdagavond de benoeming van Vanessa Rouquart goed als gemeenteontvanger. Zij volgt in juni Roland Cools op, die met pensioen gaat. Vanessa kende tot nog toe maar één werkgever, want na haar kandidaturen toegepaste economische wetenschappen aan de KUB en de licenties aan de KUL trad ze op 1 september 2002 onmiddellijk in dienst van de gemeente Dilbeek als financieel adviseur.

Vanessa Rouquart las als laatstejaarsstudent een oproep voor examen financieel adviseur in het gemeentelijk infoblad van Dilbeek. Bij toeval had Vanessa Rouquart openbare financiën als keuzevak genomen in haar tweede licentie. Vanessa vertelt over die periode: ,,Zonder dat keuzevak was ik waarschijnlijk niet door het examen geraakt. Maar eigenlijk had ik op dat moment nog niet veel inzicht in de openbare financiën, werking van openbare besturen,... De interesse en ambitie om in deze sector voort te gaan is er vooral gegroeid door het uitoefenen van mijn job. Het zijn overigens niet alleen de cijfertjes die het interessant maken, maar de combinatie van vele factoren: veel afwisseling (begrotingen, rekeningen, kerkfabrieken, belastingen, boekhouding,nu het nieuwe Gemeentedecreet en zoveel wijzigende regelgeving...), veel nieuwe uitdagingen, de kans om de dienstverlening mee te verbeteren, om mee te kunnen dragen in de organisatie en werking van je eigen gemeente,... Bovendien vallen de collega’s op de dienst ook enorm mee. En natuurlijk is er nu ook de ambitie en de kans om nog net wat meer bij te dragen en dat maakt de uitdaging (en verantwoordelijkheid uiteraard ook) eigenlijk alleen maar groter nu’’.
 Vanessa Rouquart houdt er eigenlijk niet van in de schijnwerpers te staan. ,,Mijn prestaties of ambitie verdwijnen in het niets tegen de carrière van de huidige ontvanger Roland Cools. Dat zal nog de grootste uitdaging zijn: een waardige opvolger worden’’.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief