N-VA DILBEEK schenkt 895 euro aan Rode Kruis voor oefenpoppen

C21

N-VA DILBEEK schenkt 895 euro aan Rode Kruis voor oefenpoppen

Schenking_pop_n-va_dilbeek
ingezonden foto © www.belg.be
 

Een ‘hartveilige gemeente’, dat wil N-VA van Dilbeek maken. Getuige hiervan de zes AED-toestellen die al in de gemeente opgesteld staan. Maar daar wil N-VA Dilbeek het niet bij laten. Naast het installeren van extra AED-toestellen, schonk de afdeling ook 895 euro aan het Rode Kruis om nieuwe oefenpoppen mee te kopen. De poppen, die als Anne wensen aangesproken te worden, zijn nodig mensen te leren hoe ze iemand in nood kunnen reanimeren.

 

Elke dag krijgen bijna 30 mensen in België een hartstilstand buiten het ziekenhuis, waarvan slechts een klein percentage het na afloop kan navertellen. Reanimatie is de sleutel om een dergelijk hartfalen te overleven. En dat is waar de AED’s en reanimatieopleidingen van pas komen. Om die opleiding op een efficiënte manier te organiseren, zijn er echter oefenpoppen nodig. En daar hangt een prijskaartje aan vast. Daarom besloot N-VA Dilbeek om de flinke som van 895 € te schenken.

 

De oefenpoppen van de Dilbeekse afdeling gingen al 30 jaar mee. N-VA Dilbeek was dan ook graag bereid om de aankoop nieuwe oefenpoppen mee te ondersteunen met eigen middelen. Zo kunnen er vier nieuwe poppen gekocht worden. Het Rode Kruis nam de gift met veel plezier in ontvangst. 


Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief