Jong VLD Dilbeek lanceert 10-puntenplan voor een beter DILBEEK

C21

Jong VLD Dilbeek lanceert 10-puntenplan voor een beter DILBEEK

Gewoondoenjongvld
 

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 lanceerde Jong VLD Dilbeek haar 10-puntenplan voor een beter Dilbeek. De kandidaten van Jong VLD Dilbeek die samen met de moederpartij LvBurger Dilbeek – Open VLD zullen opkomen, namelijk voorzitter Randy Priem, Alexis Rons en Sara Dizdarevic, zullen dit plan hoog in het vaandel dragen, maar kunnen uiteraard bij hun campagne hun eigen toets aan dit puntenplan geven. 

 

Aandacht voor kinderen

Het puntenplan bevat uiteraard aandachtspunten die jongeren aanbelangen, maar opvallend is dat de liberale jongeren sterk inspelen op verbeteringen voor de jongste inwoners van de gemeente, namelijk de kinderen. Zo wenst Jong VLD Dilbeek meer kinderopvang, veiligere schoolomgevingen, meer basis- en secundaire scholen en meer kwaliteitsvolle speelpleinen. 

 

Voorzitter Randy Priem: “Wij hebben een uitstekende jongerenraad in Dilbeek die momenteel een enquête afneemt om na te gaan wat jongeren belangrijk vinden. Zij werken nauw samen met team jongeren van de vzw Cultuur en Samenleven Dilbeek, waarvan ikzelf ondervoorzitter van de raad van bestuur ben. De jongeren worden dus niet vergeten; maar we focussen bijkomend op meer faciliteiten voor kinderen.”

 

Een proper Dilbeek

Net zoals de moederpartij hameren de liberale jongeren op een proper Dilbeek. Jong VLD Dilbeek vindt dat het sluikstorten grondig moet aangepakt worden en het niet zomaar een evidentie mag zijn dat vrijwilligers instaan voor de vuilopruiming. Volgens Sara Dizdarevic is het de taak van het gemeentebestuur om haar straten proper te houden en een sensibiliseringscampagne is geen overbodige luxe.  

 

Naast het aanpakken van sluitstorten moet het onkruid in de zomer tijdig verwijderd worden. “Het gemeentepersoneel heeft het niet gemakkelijk om Dilbeek onkruidvrij te maken nu Europa – terecht – geen pesticiden meer toelaat. Met verschillende actoren binnen het veld moet nagedacht worden over een duurzame oplossing; een versterkte sociale integratie met hulp van het OCMW kan daarbij zeker helpen”, aldus Randy Priem 

 

Ondernemingszin, stimuleren van vrijwilligerswerking en een goede dienstverlening van de gemeentediensten

Naast voormelde actieplannen wensen de jongeren de lokale handelaren te steunen door allerhande maatregelen zoals een rubriek ‘ondernemer in de kijker’ in het gemeentelijke informatieblad. Daarnaast zijn zij voorstander van meer subsidies voor verenigingen die een wezenlijke bijdrage leveren aan Dilbeek. Randy Priem: “Vrijwilligers zijn het kloppend hart van Dilbeek. Adviesraden zoals de seniorenraad, de jongerenraad, de milieuraad, de bibliotheekraad, de cultuurraad, de adviesraad lokale economie en de sportraad verdienen dus zeker meer middelen om zo co-creatie in Dilbeek mogelijk te maken”. Een virtueel burgerloket waar de gemeente binnen de week op vragen van burgers moet antwoorden staat ook op de lijst van de jongeren. 

 

Lage aanvullende personenbelastingen

Niet verwonderlijk hameren de jongeren op een lagere personenbelasting. België is koploper voor wat betreft de belastingen op arbeid en het is niet meer dan normaal dat de werkende Dilbekenaar in eerste instantie voor zichzelf werkt. Een efficiënte aanpak van de gemeente kan ervoor zorgen dat voor een verlaging van de aanvullende personenbelasting toch kan zonder in te boeten op dienstverlening en noodzakelijke investeringen zoals deze opgenomen in het tienpuntenplan. Volgens de jongerenpartij detecteerde de moederpartij in het verleden al voldoende exploitatie- en investeringsuitgaven die in feite niet noodzakelijk waren of in de tijd gespreid kunnen worden. “Gewoon doen” is de boodschap.

  

 

Jong VLD Dilbeek  is de onafhankelijke jongerenafdeling van de Lijst vd Burger- Open VLD Dilbeek en is onderdeel van het nationaal Jong VLD netwerk. De afdeling is een groep van jonge, enthousiaste Dilbekenaren die de burger warm wilt maken voor een beter Dilbeek. Iedereen uit Dilbeek die jonger is dan 35 jaar en achter de doelstellingen staat kan lid worden. 

Contactpersoon: Randy Priem, voorzitter Mail: randy_priem@hotmail.com

Website: wwww.jongvld-dilbeek.be Facebook: fb.com/JongVLD.Dilbeek 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief