DILBEEK - Jaarmarkt Vernieuwde scoutslokalen De Pelgrims feestelijk geopend

C21

DILBEEK - Jaarmarkt Vernieuwde scoutslokalen De Pelgrims feestelijk geopend

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

Na heel wat noeste arbeid werden de vernieuwde scoutslokalen van De Pelgrims in Groot-Bijgaarden vorige zaterdag feestelijk geopend tijdens de jaarlijkse BBQ.  

 

Onder de stralende zon keek hoofdleider Thomas Appelmans fier terug op de geleverde inspanningen en mocht schepen voor gebouwen Jef Vanderoost namens het gemeentebestuur het woord nemen. 

 

“We zijn in 2014 gestart met de gesprekken met de scouts. Eerst zouden we opteren voor het hergebruiken van klascontainers, maar we kozen uiteindelijk voor de wat duurdere maar veel duurzame uitbreiding van ’t hoeveke.  De elektriciteit werd volledig vernieuwd in de houten lokalen, ‘t hoeveke werd stevig opgefrist met o.a. nieuw buitenschrijnwerk én er werd een nieuwe vleugel aangebouwd. De scouts kunnen nu weer vele jaren verder. “Maar bovenal is dit een project in echte co-creatie, niet alleen in het bedenken van de oplossing maar ook in de uitvoering”, licht Jef toe. “De scouts hebben heel wat renovatiewerken zelf uitgevoerd, zoals de plaatafwerking aan de binnenzijde van de gebouwen.”  Heel wat leiding, ouders en sympathisanten hebben het voorbije jaar de handen uit de mouwen gestoken om dit project rond te krijgen. “Omdat ze er zelf heel wat zweet in gestoken hebben, hopen we dat de scouts zich daardoor ook extra verantwoordelijk voelen voor de gebouwen en er goed zorg voor blijven dragen.”

 

De gemeente investeerde in totaal al ongeveer 225 000 euro.  Er is nu nog budget voorzien voor beperkte ingrepen aan de straat om de verkeersafwikkeling veiliger te laten verlopen. De renovatie past de traditie van de gemeente om stap voor stap alle jeugdlokalen grondig te vernieuwen. Na Chiro Bodegem eind vorige legislatuur en Scouts Paloke begin deze legislatuur, was het nu de beurt aan Scouts De Pelgrims.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2018
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief