Vervallen conciërgewoning begraafplaats DILBEEK onder de sloophamer

C21

Vervallen conciërgewoning begraafplaats DILBEEK onder de sloophamer

Editiepajot_ingezonden_conciergewoning_kerkhof
 

De oude conciërgewoning aan de ingang van het kerkhof van Dilbeek wordt eerstdaags gesloopt. Op korte termijn zal de vrijgekomen ruimte ingezaaid worden maar er wordt verder nagedacht om op langere termijn een onthaalgebouw met overkapping te bouwen aan de ingang van het Dilbeekse kerkhof. De gemeente werkt intussen ook verdere aan het pesticidenvrije onderhoud van de begraafplaats.

 

De oude conciërgewoning, die de laatste jaren als uitvalsbasis door de lokale afdeling van het Rode Kruis werd gebruikt, is volledig verouderd en vervallen. Een tijdje geleden verhuisde het Rode Kruis naar een nieuwe locatie naast de gemeentelijke loods in Schepdaal. Omdat het gebouw verder geen functie meer heeft en de staat van het gebouw dermate slecht is, zal de woning eerstdaags gesloopt worden. De vrijgekomen ruimte zal voorlopig ingezaaid worden. Op lange termijn, in kader van de herinrichting van de Dilbeekse begraafplaats, zal nagedacht worden over de bouw van een nieuw onthaalgebouw met overkapping.

 

Sinds 1 januari 2018 is het onderhoud van de begraafplaats van Dilbeek (maaien gazon, snoeien hagen, onkruidbestrijding) volledig in handen van een private firma. Heel wat andere begraafplaatsen in Dilbeek werden intussen ingegroend, wat het pesticidenvrije onderhoud van deze begraafplaatsen vereenvoudigt. Op de begraafplaats in Dilbeek-centrum konden nog geen structurele aanpassingen uitgevoerd worden. De pesticidenvrije onkruidbestrijding is momenteel dan ook een niet voor de hand liggende karwei. De afgelopen week stak de private firma extra de handen uit de mouwen om het groeiende onkruid een halt toe te roepen. De gemeente blijft dit alleszins van dichtbij opvolgen en heeft regelmatig overleg met de firma. Meldingen of klachten over de begraafplaatsen mogen steeds overgemaakt worden aan burgerlijkestand@dilbeek.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief