DILBEEK - Dakligger sporthal Caerenbergveld wordt deze zomer verstevigd

DILBEEK - Dakligger sporthal Caerenbergveld wordt deze zomer verstevigd

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

Dit voorjaar werd vastgesteld dat een oude horizontale scheur in één van de grote dakliggers van de sporthal Caerenbergveld in Schepdaal groter werd. Na nauwgezette opvolging van de evolutie van de scheur en op advies van een stabiliteitsingenieur, zullen tijdens de zomervakantie verstevigingen worden aangebracht om een verdere groei te voorkomen. Er is geen acuut gevaar, maar om de ligger dient wel verstevigd te worden om eventuele zware sneeuwlast in de winter te kunnen weerstaan.

 

De grote dakliggers van sporthal Caerenbergveld zijn samengesteld uit lamellen (dunne houten planken) die onderling verlijmd zijn. De scheur heeft zich horizontaal gevormd tussen deze planken. Uit oude foto’s blijkt dat een beperkte scheur reeds lang aanwezig was, maar recent is ze verder beginnen doorscheuren. De exacte oorzaak is moeilijk vast te stellen, maar vermoedelijk komt dit door een fabricagefout (lijm) meer dan 40 jaar geleden, aangezien er geen accidentele hogere belasting van deze ligger heeft plaatsgevonden de voorbije jaren.

 

Uit metingen met scheurmeters bleek dat de scheur niet zozeer in dikte toeneemt, maar wel in lengte. Daarom zullen op voorstel van de stabiliteitsingenieur tijdens de zomervakantie metalen verstevigingen worden aangebracht om de scheur te stabiliseren. De gebruikers lopen op dit moment geen acuut gevaar en de sporthal kan normaal blijven functioneren. Er wordt wel actie ondernomen om te vermijden dat de ligger de zwaarste belasting, namelijk sneeuwlast in de winter, zonder versteviging moet ondergaan.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 feb 2019
Sam Herremans | 09 feb 2019
Sam Herremans | 07 feb 2019
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 17 jan 2019
Sam Herremans | 03 jan 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019

archief