In 2019 : 55 jaar bestaan van Singhet Scone Dilbeek !

C21

In 2019 : 55 jaar bestaan van Singhet Scone Dilbeek !

Foto_2017
Koninklijk Gemengd Koor Singhet Scone Dilbeek. Foto Ingezonden.
 

Het Koninklijk Gemengd Koor Singhet Scone Dilbeek opendeurt op woensdagen 05 én 12 september 2018 : telkens vanaf 20 uur...
één adres : Muziekacademie Dil’arte, lokaal 015, Kamerijklaan z/n ( op het gelijkvloers, einde van de gang laatste deur rechts ) 

Bij de aanvang van dit nieuwe seizoen gaat Singhet Scone Dilbeek tweemaal opendeuren en zijn dirigent kronen met koninklijke palmen ! 

Het koor, opgericht lang voor 1964, gaat een interessant werkjaar tegemoet met de onmiddellijke voorbereiding van de Internationale Opera-artiestenmis te Gent, de derde zondag van juni 2019.
Één en ander heeft natuurlijk te maken met hun dirigent, tevens nationaal voorzitter van De Vrienden van de Lyrische Kunst vzw. 

Singhet Scone Dilbeek is een 4-stemmig gemengd concertkoor, dat naast het inrichten en opluisteren van concerten ook open staat voor andere vormen van optredens : opluisteren erediensten, vernissages, enz. 

Singhet Scone Dilbeek probeert reeds jaren de buitenlanders te contacteren die in Dilbeek wonen : Amerikanen , Engelsen, Russen, Bulgaren, Hongaren, Polen, ... toch allemaal volkeren van wie het algemeen bekend staat dat zij goede zangers hebben. De wet op de privacy verbiedt het gemeentebestuur echter om hun adressen vrij te geven. De nieuwe GDPR-regels doen daar nog een schepje bovenop... 

Het koor repeteert wekelijks op woensdag van 20 tot 22 uur in lokaal 015 van Dil’arte, de nieuwe muziekacademie van Dilbeek, Kamerijklaan zonder nummer, vlakbij de Westrand, met een onmetelijke parkeerfaciliteit. 

Het Dilbeekse koor bestaat uit leden die van overal komen, ook van buiten Dilbeek. De 86-jarige sopraan-soliste Mariette Van Damme komt zelfs uit Gijzegem, met bus en trein ! Zowat alle beroepen zijn nu reeds vertegenwoordigd : arts, advocaat, leraar, directrice, kok, ingenieur, naaister, verpleegster, bediende, werkman, bankier, huismoeder, tuinier, loodgieter, electricien, politicus, ... iedereen heeft er een plaats ! Sommige zangers zijn reeds meer dan 50 jaar lid ! 

De huidige koorleider is Léon-Bernard Giot, musicus uit Melle, een professionele zangpedagoog met als specialiteit de natuurlijke ademhaling voor sprekers, zangers en blazers. Hij is houder van talrijke burgerlijke en kerkelijke eretekens omwille van zijn rijk gevulde artistieke loopbaan als bariton, voorzanger-orgelist in 4 bisdommen, als vaste koorleider van 4 koren, en als orkestleider. 

Hij ontvangt dan ook bij deze gelegenheid de Zilveren Palmen in de Kroonorde. 

Het lidgeld is zeer democratisch, en een tweede lid van eenzelfde gezin betaalt slechts de helft. 

Website : www.singhetscone.be Contact voorzitter : 0486 / 37 24 63 Gratis stemtest tijdens de opendeur-dagen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief