Groen-sp.a stuurt DILBEEKs zomercafé op tournée

C21

Groen-sp.a stuurt DILBEEKs zomercafé op tournée

Image1
 

Gisteren was jammer genoeg alweer het laatste zomercafé van 2018 in het centrum van Dilbeek. Maar waarom zouden we dit niet eens laten doorgaan in Schepdaal of Bodegem?

 

Ook de kandidaten van Groen en sp.a waren deze zomer volop aanwezig op het zomercafé. Net zoals voorgaande jaren werden dinsdagavonden muzikaal opgeluisterd in de Kasteelhoeve! Enige nadeel: zoals veel gemeentelijke evenementen gaat het steeds door in het centrum van Dilbeek. Groen en sp.a pleiten daarom om vanaf de komende legislatuur het Zomercafé elk jaar in een andere deelgemeente te laten doorgaan.

 

Zomercafé als voorbeeld van wat ons bindt.

“Het zomercafé is ondertussen een vaste waarde geworden. Als Dilbekenaar is het elke keer plezant om te vertoeven tussen het volk op het binnenplein van de Kasteelhoeve. Dit is een mooi bewijs dat onze inwoners genieten van de sfeer en ambiance,” aldus Karel De Ridder (Schepen en lijstduwer). “We kunnen onze medewerkers van de gemeente alleen maar dankbaar zijn voor het vele werk om een mooi kader te creëren,” vervoegt Karina Peeters (Voorzitter gemeenteraad). “Naast de gemeentelijke medewerkers, moeten we de verschillende verenigingen die elk een avond verzorgen zeker ook heel erg bedanken”.

 

Het zomercafé naar alle inwoners brengen

Groen-sp.a stelt echter voor om vanaf volgende legislatuur te roteren. “Het zomercafé is nu vooral gemakkelijk bereikbaar voor de inwoners van het centrum van Dilbeek. Het zou leuk zijn dat we ook de mensen in alle deelgemeentes meer kunnen laten meegenieten van dit mooie event. Ook veel andere gemeentelijke evenementen, we denken maar aan de Dag van de Dilbekenaar, gaan immers steeds door in het centrum van Dilbeek.”

 

Groen-sp.a wil met dit rotatieprincipe het Zomercafé laten doorgaan op een unieke locatie, elk jaar in een andere deelgemeente. “We kennen reeds de Kasteelhoeve in Dilbeek. Voor volgende legislatuur dromen we bijvoorbeeld van een zomercafé op het marktplein in Schepdaal, aan het marktplein in Groot-Bijgaarden of kasteel La Motte in Kapelle. In Bodegem kunnen we bijvoorbeeld kiezen voor het vernieuwde dorpsplein, of voor het groene Castelhof. En waarom niet tijdens het Breugheljaar 2019 in Itterbeek?” aldus Jasper De Jonge, lijsttrekker van Groen-sp.a “Maar we staan absoluut open voor andere ideeën van de Dilbekenaren!”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief