DILBEEK - De helft meer vacatures is goed nieuws voor vijfde jobbeurs

C21

DILBEEK - De helft meer vacatures is goed nieuws voor vijfde jobbeurs

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

De vijfde editie van de jobbeurs vindt ook dit jaar plaats op het industrieterrein van Groot-Bijgaarden in de gebouwen van Brussels Kart. 

 

Lokale werkgevers, maar ook grotere namen, zoals LIDL en Action, stellen er hun bedrijf voor en hopen er hun vacatures ingevuld te krijgen. 

 

Uit de arbeidsmarktcijfers van VDAB blijkt dat het aantal werkzoekenden in Dilbeek het voorbije jaar gezakt is met 11,9% tot 1.129 werkzoekenden. In vergelijking met de voorbije jaren is dit het laagste aantal sinds juli 2011.  Maar wat vooral opvalt, is de zeer forse stijging van het aantal ontvangen vacatures.  

 

Hendrik Demuynck, arbeidsmarktspecialist VDAB: "VDAB ontving de voorbije 12 maanden 1.478 vacatures, dat zijn er bijna 50% meer dan vorig jaar. Dit is direct ook het hoogste aantal ooit geregistreerd, een record dus. Positief is dat de verschillende doelgroepen hiervan profiteren. Hoewel de daling soms beperkter is dan gemiddeld, zien we toch mooie dalingen bij o.a. de oudere werkzoekenden, werkzoekenden van allochtone afkomst, langdurig werkzoekenden en werkzoekenden met een arbeidsbeperking." 

 

Op dit moment staan er nog 316 vacatures open. 

 

De jobbeurs opent de deuren om 09.30 uur. Iedereen is vrijblijvend welkom. Om 10u30 & 13u30 zal een workshop 'Socialiteren : solliciteren via sociale media' plaatsvinden. Inschrijven voor deze workshops kan ter plaatse. De beurs sluit zijn deuren om 16uur.”


Meer info bij de dienst lokale economie op 02 451 69 89 of economie@dilbeek.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2018
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief