DILBEEK - Gemeenteschool De Kriebel, een stukje verder afgewerkt

C21

DILBEEK - Gemeenteschool De Kriebel, een stukje verder afgewerkt

Editiepajot_dilbeek_de_kriebel_foto_jean-pierre_schoukens
Deze week werd de overkapping opgeleverd van de gemeentelijke basisschool De Kriebel in Sint-Ulriks-Kapelle. Schepen van Onderwijs Georges De Vliegher maakt een voorlopige balans op. - Foto Jean-Pierre Schoukens.
 

De gemeenteschool De Kriebel in Sint-Ulriks-Kapelle heeft al twee bouwfasen achter de rug. De eerste fase is afgewerkt sinds Pasen 2005 en de lokalen van de tweede fase zijn op 1 september 2007 in gebruik genomen. De lokalen worden als een verademing ervaren door de leerkrachten en leerlingen. De tweede bouwfase is om redenen van subsidies opgedeeld in meerdere fasen. Afgelopen week werden die fasen afgerond met de voorlopige oplevering van de gedeeltelijke overkapping van de speelplaats en de fietsenberging. Schepen van Onderwijs Georges De Vliegher maakt een balans op.

Zeker als men terugdenkt aan de toestand met de speelplaats aan de ingang van de Kerkstraat. Het was een meer dan ongewoon beeld. Maar het geduld is beloond, de school beschikt vandaag over mooie lokalen die zodanig zijn ingericht dat het de leerkrachten in staat stelt om pedagogisch het maximum te geven en de leerlingen te laten genieten van een omgeving waar het tof is om kennis op te doen.

De overkapping biedt de leerlingen de kans om bij minder goed weer zich toch te kunnen uitleven. Het geheel is luchtig opgevat met doorzichtige koepels en met een kleur die ervoor zorgt dat de zware metaalstructuur toch licht overkomt. Ook aan de straatkant zijn er doorzichtige panelen geplaatst zodat het één geheel vormt met de overkapping.

Het gemeentebestuur moedigt de leerlingen aan om, in de mate van het mogelijke, met de fiets naar school te komen. Het is vooreerst zeer gezond voor de leerlingen, de situatie aan de schoolpoort wordt er een stuk veiliger op (minder auto’s) en de leerlingen leren een zelfstandigheid ontwikkelen in het verkeer. Daarom is er in deze bouwfase ook voor gezorgd dat de fietsen veilig en op een droge plaats kunnen worden gestald.

Schepen van Onderwijs Georges De Vliegher: “Gezien alle goede werken uit drie bestaan… moet er in onze gemeenteschool ook nog een derde bouwfase starten. De voorbereidingen staan reeds heel ver, de definitieve plannen worden opgemaakt, de subsidiërende overheid heeft reeds haar bijdrage vastgelegd en voor de grote vakantie hopen we een bouwvergunning te kunnen bekomen. Hierdoor moet het mogelijk zijn om nog in 2009 aan te besteden”.

Deze bouwfase bestaat uit een turnzaal die ook door de gemeenschap van Sint-Ulriks-Kapelle kan worden gebruikt, uit kleedkamers en douches, uit een eetzaal en een lokaal. Tevens wordt in het gebouw in een lokaal voorzien voor een nieuwe elektriciteitscabine.

Voorafgaand aan deze derde fase worden de nodige nutsleidingen verlegd omdat de bouwlijn van de Kerkstraat wordt gevolgd. Hierdoor zal de weg versmallen tot 6 meter en wordt het voetpad eveneens een stuk opgeschoven. De bouw zal in twee fasen verlopen, eerst de verlegging van de nutsleidingen en de bouw van de nieuwe elektriciteitscabine en dan de bouw van de lokalen waarbij het oude gebouw, dat vroeger door de school werd gebruikt, wordt afgebroken.

Andermaal een grote ingreep in het centrum van Sint-Ulriks-Kapelle. Het eindresultaat zal mooi zijn en nuttig voor de gemeenschap van onze deelgemeente.

Het financieel kostenplaatje ziet er als volgt uit:

- de eerste bouwfase:   € 2 086 399 waarvan € 1 207 269 gesubsidieerd,

- de tweede bouwfase 2A: investering € 2 034 716 waarvan € 1 207 269

    gesubsidieerd.

            - de tweede bouwfase 2B: € 92 077 waarvan € 21 888 gesubsidieerd

            - de derde bouwfase is geraamd op € 1 808 901 excl. btw waarvan geraamd

               € 663 043, incl. btw, gefinancierd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief