Leren Studeren in DILBEEK

C21

Leren Studeren in DILBEEK

Editiepajot_dilbeek_leren_studeren_foto_re
Repro Editiepajot.
 

Na lang wachten is leren studeren eindelijk in Ontmoetingscentrum Westrand/ Op zaterdag 25 april van 9 Tot 12 u. kan je kennismaken met de kunst van het studeren. Het komt erop neer dat enkele experts uw zoon of dochter leren kennismaken met de verschillende kneepjes van het studeren.

Men begint bij de verkenning. Kernvragen bij dit onderdeel zijn onder andere: hoe studeren jongeren ? Welke problemen hebben zij bij het studeren ? Na de korte verkenning volgt de volgende fase: kernwoorden zoeken in een tekst of een artikel. Want als men studeert is het de bedoeling dat men vat krijgt op de cursus en men er het belangrijkste kan uithalen. Aan de hand van de kernwoorden kan men schema’s en spinnen maken, de zogenaamde brainmap. Een zeer handige manier om makkelijker en sneller te studeren, maar niet alleen hoe ze te maken wordt uitgelegd, ook het echte nut bij het studeren wordt duidelijk verklaard. Na het instuderen van de brainmap legt men de verschillende stappen uit die moeten gebeuren na het studeren: het herhalen, het plannen en het begrijpen.

Doorheen de cursus wordt ook ruim aandacht besteed aan de studiemotivatie. Dikwijls is het ook dit dat er voor zorgt dat de resultaten aan de mindere kant zijn.

Het is een mooie aanrader voor wie het nodig heeft, maar ook een mooie kans voor wie zich nog wil bijschaven op studiegebied. Je kan altijd nog iets bijleren!

Inschrijven kan via 0478/39 12 08 of via info@lerenstuderen.be  vóór 20 april.

Website: www.lerenstuderen.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2009
Steven Walravens
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief