DILBEEK - Chiro en kleuterschool starten uniek samenwerkingsproject in Sint-Ulriks-Kapelle met steun van de gemeente

DILBEEK - Chiro en kleuterschool starten uniek samenwerkingsproject in Sint-Ulriks-Kapelle met steun van de gemeente

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

Zowel kleuterschool Klein Klein Kleuterke als Chiro Kapelle hebben nood aan nieuwe lokalen en willen hiervoor de handen in elkaar slaan. De school kan niet uitbreiden op haar huidige locatie en ligt vandaag aan de gevaarlijke en drukke Brusselstraat. De Chirolokalen hebben hun beste tijd gehad, zijn heel slecht geïsoleerd en ook te beperkt in ruimte. 

In samenwerking met de gemeente werd in april een subsidieaanvraag ingediend voor de bouw van een multifunctioneel gebouw waar zowel de kleuters als de Chiro-jongens  en 

-meisjes een nieuwe thuis kunnen vinden. Begin deze zomer kregen we het bericht dat onze subsidieaanvraag, werd goedgekeurd door Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits.  

Op het driehoekige Chiroterrein aan de Kerkstraat, eigendom van de kerkfabriek, zal de gemeente een nieuw gebouw oprichten met ruimte voor beide functies. De school zal vervolgens hun deel van het gebouw huren en ontvangt hiervoor huursubsidies van de Vlaamse Overheid. 

Er zijn vandaag nog geen plannen. De eerstvolgende stap is het opstarten van een wedstrijd om een architect aan te stellen. De stedenbouwkundige beperkingen voor het nieuwe gebouw zijn wel al bekend. Het terrein ligt in het beschermd dorpsgezicht van Sint-Ulriks-Kapelle en vormt een groene long en een uniek speelterrein voor het dorp. Dat willen de partners ook in de toekomst zo houden. Binnen het beheersplan voor de dorpskern worden daarom verschillende beperkingen opgelegd. Zo mag de voetafdruk van het gebouw niet meer dan 1/5e van het terrein innemen. Zo behouden we het groene karakter en de ruime speelmogelijkheden. Ook komen er maximaal 2 bovengrondse bouwlagen, plus dakruimte. Het is nu aan een architect om een mooi en intelligent ontwerp uit te werken dat past in de omgeving én de twee functies goed combineert. Door het delen van ruimtes kan efficiënter en duurzamer worden gebouwd, maar elke partner moet ook ongehinderd hun activiteiten kunnen ontplooien. Ook moet het terrein buiten school- en Chiro-uren beschikbaar blijven als speelterrein voor de buurt. Ook parkeermogelijkheden, die eerder al werden besproken met de inwoners tijdens de vergaderingen over de herinrichting van de dorpskern, horen erbij. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 18 dec 2018
Sam Herremans | 17 dec 2018
Sam Herremans | 06 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 26 nov 2018
Marc Sluys | 24 nov 2018

archief