DILBEEK - Spullen krijgen nieuw leven op ‘The Only way is UP/CYCLING’

C21

DILBEEK - Spullen krijgen nieuw leven op ‘The Only way is UP/CYCLING’

Upcycling_maak_tent_van_banner
 
181016_affiche_upcycling
 

Het is tijd voor alweer de vijfde editie van ‘The Only way is UP/CYCLING.’ Op zondag 21 oktober kan iedereen wie het graag duurzamer ziet een dag boordevol workshops en activiteiten beleven. Vanaf 13 uur staat het hele gebouw in het teken van upcycling en vind je heel wat informatie en inspiratie om stap voor stap duurzamer te leven. Afsluiten doen ze met een namiddagvoorstelling van Dimitri Leue over ‘Het lelijkste land ter wereld’.

 

Er zijn heel wat boeiende workshops te volgen (ecologische foodwraps – natuurlijke verzorgingsproducten – boekbinden – lasercutting – aantal spullen minimaliseren – onderhoudstips voor je smartphone – maak een speeltent van gerecycleerde banners). Inschrijven voor deze workshops doe je gemakkelijk via de website van cultuurcentrum Westrand (www.westrand.be/upcycling). Tijdens de doorloopateliers in de namiddag loop je binnen en buiten en ook kinderen kunnen meedoen (accessoires maken van oud leer – origami portefeuilles van stalen van behangpapier – duurzaam cadeautjes inpakken – rozen maken van stofoverschotten - handlettering op labels – totebag of oude kledij opleuken met stempel - workshop stekken - …). Alvast wat leuke geschenkjes kopen voor de feesten? Op de verkoopmarkt vind je accessoires en decoratie, maar ook duurzame voeding en kunst geïnspireerd door upcycling.

 

Wie uitgekeken is op zijn of haar kledij, kan daar een nieuwe outfit voor in de plaats krijgen. Gooi jouw broek of T-shirt dus niet weg! Tijdens de swishing kan je jouw miskoop omruilen voor die van iemand anders. Je kan kledij binnenbrengen vanaf 12u. Inschrijven via www.swishing.be

 

Om 16u30 kan je kijken hoe Dimitri Leue in de voorstelling Braempraat het boek Het Lelijkste Land Ter Wereld van architect en wereldverbeteraar Renaat Braem over de manier van bouwen in België omzet in een muzikale theatervoorstelling. Ondersteund door tal van beelden ontdek je hoe België schoon is in lelijk zijn, maar ook lelijk in schoon zijn. 

 

Nog tot 25 oktober kan je in de inkomhal van Westrand materiaal binnenbrengen in het inzamelpunt. Wij bezorgen het een tweede thuis. Wij zijn op zoek naar inktcartridges, batterijen, plastiek dopjes (van PETflessen) oude gsm’s en opladers, LP’s (oude platen), kleine huishoudtoestellen (kruimeldief, broodrooster, ...), gezelschapspelen (in goede staat), handtassen en oude of te grote planten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief