Extra capaciteitsmiddelen voor DILBEEK

Extra capaciteitsmiddelen voor DILBEEK

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

Minister van onderwijs Hilde Crevits maakte vandaag bekend dat Dilbeek extra capaciteitsmiddelen zal ontvangen voor zowel basis- als secundair onderwijs. De Dilbeekse scholen zullen maar liefst 3.264.000€ extra subsidies ontvangen voor het basisonderwijs en 2.505.000€ voor het secundair onderwijs. 

 

Schepen voor onderwijs Jef Vanderoost: “Ons harde werk, overtuigende dossier en de stevige samenwerking die we uitbouwden over de netten heen wordt beloond. Nu kunnen we ons toekomstplan effectief tot uitvoering brengen én ook aan de slag voor het secundair onderwijs”.  Deze zomer ontvingen we al het goede nieuws dat Klein Klein Kleuterke in Sint-Ulriks-Kapelle huursubsidies zal krijgen voor haar unieke project in samenwerking met de Chiro.   

 

We bekijken nu in de lokale taskforce hoe we de toegekende middelen precies gaan besteden. Maar het uitgewerkte netoverschrijdend toekomstplan is vanzelfsprekend de leidraad voor het basisonderwijs. Daarin is de volgende stap de bouw van de nieuwe school in Sint-Anna-Pede. Voor het secundair onderwijs gaan we in overleg met alle netten om te bepalen waar en hoe de toegekende middelen het best worden ingezet.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 04 mei 2019
Sam Herremans | 01 mei 2019
Sam Herremans | 07 apr 2019
Sam Herremans | 25 mrt 2019

archief