Honderdjarige fanfare wint DILBEEKse cultuurprijs

Honderdjarige fanfare wint DILBEEKse cultuurprijs

Uitnodiging2018
 

De Koninklijke Fanfare De Vrije Belgen uit Sint-Martens-Bodegem bestaat dit jaar 100 jaar en viert dat op 27 oktober met een speciale editie van Bodegem in Concert in cultuurcentrum Westrand. Bovendien worden ze dit jaar bekroond met de Dilbeekse cultuurprijs.

 

Na het einde van de Eerste Wereldoorlog in 1918 zag de Fanfare de Vrije Belgen het levenslicht in de euforie na de wapenstilstand. Een eeuw later zijn ze nog steeds springlevend en dat ontging ook de cultuurraad van Dilbeek niet. Het bekroonde de jubilerende muziekvereniging dit jaar met de Dilbeekse cultuurprijs.

 

Het concert van zaterdag begint om 19u30 met deze korte huldiging door de cultuurraad van Dilbeek. Ook Vlamo, de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie, komt even langs om het orkest in de bloemetjes te zetten. Daarna barst het muzikaal festijn helemaal los.

 

Dirigent Jan De Maeseneer koos voor deze speciale gelegenheid een passende verzameling afwisselende muziek uit. In bekende melodieën en fantastische orkestmuziek laten de muzikanten hun liefde voor muziek klinken. In het eerste deel van het concert maakt de Fanfare een denkbeeldige reis naar haar beginjaren: het einde van WO I. In deel twee hebben ze nog veel meer spektakel in petto! Na het concert is het publiek welkom op een feestelijke receptie aangeboden door de cultuurraad.

 

Tickets bestellen voor het concert kan nog steeds via deze link. Wie minder vertrouwd is met online bestellen, kan dit ook op reservaties@devrijebelgen.be, of telefonisch op 0476 81 43 63 (tussen 19u-20u).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 04 mei 2019
Sam Herremans | 01 mei 2019
Sam Herremans | 07 apr 2019
Sam Herremans | 25 mrt 2019

archief