DILBEEK verwelkomt nieuwe inwoners

C21

DILBEEK verwelkomt nieuwe inwoners

Editiepajot_dilbeek_nieuwe_inwoners_foto_jean-pierre_schoukens
Elk jaar organiseert het gemeentebestuur een onthaaldag voor nieuwe inwoners. Dit jaar maakten ongeveer een vijftigtal nieuwe inwoners de onthaaldag mee. - Foto Jean-Pierre Schoukens.
 

Een vijftigtal nieuwe inwoners van Dilbeek nam deel aan de onthaaldag. Ze werden verwelkomd op het gemeentehuis met koffie met op de achtergrond een verkennende powerpointpresentatie van de belangrijkste diensten en gebouwen in Dilbeek. Burgemeester Stefaan Platteau en schepen van Cultuur Willy Segers verwelkomden de nieuwe inwoners.

Nadien trok het gezelschap naar de Kasteelhoeve. Schepen van Burgerlijke Stand Carine Walravens legde de werking van de diensten uit. Daarna trok het gezelschap naar Itterbeek waar het toelichting kreeg over het recreatiecentrum, de sportmogelijkheden, over de school ’t Keperke. OCMW-voorzitter Luc De Backer ontving de nieuwkomers in Breugeldal en gaf een beknopt overzicht van de werking.

De groep bezocht ook het kerkje van Sint-Anna-Pede, de watermolen en het openluchtmuseum Bruegel. Albrecht De Schryver en Hugo Vereecke gaven de passende uitleg. Nadien gingen de nieuwe inwoners via het Trammuseum (Schepdaal) doorheen Bodegem (centrum, Huisje Mostinckx, Castelhof), door Sint-Ulriks-Kapelle (langsheen La Motte, voetbal, school De Kriebel en dorpsplein) en langsheen Groot Bijgaarden (Kasteel, marktplein met Pampoelhuis) en via de Molenberg (Wivinaklooster) en Stationsstraat (treinstation Dilbeek, politie) naar Westrand.

In Westrand werd de groep opgewacht door Ward Kerckhof (bibliotheek De Wolfsput), Steven De Mesmaeker (stafmedewerker Westrand) en Miranda Van Kerk (directie Westrand). Zij namen het laatste deel van de rondleiding voor zich : een kort bezoekje aan de bib en een korte rondleiding in Westrand (o.m. in theaterzaal, waar de opbouw voor het optreden van Will Tura in volle gang was). De nieuwe inwoners ontvingen ook een waardebon van 10 euro voor een activiteit naar keuze in Westrand.

Westrand

Tenslotte werd rond 13 uur afgerond in het nevenzaaltje van het Praetcafé. Bij een stevige streekpint (kriek of geueze van Timmermans) plaatsten de burgemeester en schepen Segers een afrondend woordje. Albrecht De Schrijver riep namens de cultuurraad de nieuwe inwoners op zich zo snel mogelijk te integreren in het bloeiende verenigingsleven. Dirk Janssens deed een soortgelijke oproep voor het sportgebeuren.

Alle aanwezigen ontvingen ook een welkomstpakket : in een milieuvriendelijke boodschappentas kregen zij heel wat informatie mee naar huis : allerlei folders en nuttige documenten van de diverse gemeentelijke diensten. Als primeur ontvingen zij ook de nieuwe Wegwijzer en Beroepenwijzer die momenteel in volle druk is en binnenkort bij alle Dilbekenaren in de bus valt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief