“Open en bloot” lokte volk bij toneel Safier uit ITTERBEEK

C21

“Open en bloot” lokte volk bij toneel Safier uit ITTERBEEK

Safier_
Toneelgroep Safier. Foto Ingezonden
 

 Het vijftigjarig bestaan van Toneelgroep Safier belooft een knaller van formaat te worden, zozeer zelfs dat de zeven geplande voorstellingen nagenoeg uitverkocht zijn. Om iedereen toch een zitje aan te bieden, wordt er een extra datum toegevoegd aan de affiche. Op 23 november wordt de komedie “Open en bloot” een achtste keer opgevoerd.

Na meer dan honderd voorstellingen zit er nog geen sleet op de succesformule van Safier: goede komedies in uitzonderlijke decors, gebracht door een enthousiaste groep toneelliefhebbers. De goede sfeer achter de schermen straalt duidelijk door op het podium. 

Nochtans was de ambitie vijftig jaar geleden eerder beperkt. De plaatselijke KWB zocht een manier om deelnemers aan hun jaarlijkse fietstocht in huis te houden voor het bal later op de avond. Dat werd een zelf geschreven toneelstukje van 45 minuten: “Toin en Kamiel”. André Abraham zocht populaire volksfiguren aan als Lowieke de facteur, Mon van Bekker, Frans van Pie Champetter en Marcel van Feutter. Zij stonden in 1968 op het toneel in de zaal van de pastoor in Sint-Anna-Pede.

Intussen heeft de groep al jaren Keperenberg als thuisbasis, waar twee keer per jaar elke voorstelling zowat 1200 mensen naar Itterbeek lokken. Ook deze keer waren de zalen snel gevuld. Terecht overigens, want “Open en bloot” is een boulevardkomedie van de zuiverste soort vol ontrouwe mannen, slimme vrouwen en heel wat verwarring.

Wie Toneelgroep Safier beter wil leren kennen, kan voor of na de voorstelling – of tijdens de pauze natuurlijk – een expo bezoeken over de rijke geschiedenis van de vereniging met heel wat herinneringen van voor en achter de schermen. 

Door de extra voorstelling is het nog mogelijk een plaatsje te bemachtigen. Je kan online tickets reserveren via http://tickets.roodfluweel.be/toneelgroep-safier of bellen naar 0470 60 97 99 op maandag en donderdag tussen 20 en 21 uur. Volg zeker ook Toneelgroep Safier op Facebook.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief