Voetbalclub VC Groot DILBEEK organiseert ook dit jaar gratis Nederlandse lessen voor de anderstalige jeugdspelers

C21

Voetbalclub VC Groot DILBEEK organiseert ook dit jaar gratis Nederlandse lessen voor de anderstalige jeugdspelers

Img_20181107_163138_resized_20181110_024416277
 
Img_20181107_163211_resized_20181110_024413152
 

VC Groot Dilbeek organiseert op woensdagnamiddag voor alle anderstalige spelers lessen Nederlands. Deze lessen gaan door voor alle leeftijdscategorieën. De bewuste jeugdspelers krijgen vóór hun training een gratis (verplichte) les Nederlands aangeboden alvorens het veld op de gaan.

 

Na enkele jaren mogen we stellen dat dit initiatief reeds heel wat succesverhal...en kent. Heel wat anderstalige jeudspelers kunnen zich ondertussen - na het volgen van deze lessen o.l.v. Juf Mia - al behoorlijk goed uitdrukken in het Nederlands. Dit komt natuurlijk niet alleen de jeugdspelers ten goede, maar ook op de kwaliteit van de trainingen heeft dit een positieve invloed.

 

Het behoort misschien niet echt tot het takenpakket van een voetbalclub, maar VC Groot Dilbeek draagt graag bij aan een betere kennis van het Nederlands binnen Dilbeek. We denken hierbij ook aan de verdere toekomst van onze jeugdspelers. Tweetaligheid is namelijk ook een absoluut pluspunt voor de arbeidsmarkt in België. Bovendien is het voor jeugdspelers aangenaam om samen met hun voetbalvrienden Nederlands te leren in hun favoriete voetbalclub.

 

Twee jaar geleden kwam er een taalcoach - op initiatief van het gemeentebestuur - langs op onze voetbalsite. Het rapport van deze taalcoach was zeer postief. Volgens de betrokken taalcoach was onze manier van werken perfect om anderstalige jeugdspelers te integreren binnen onze club.

 

VC Groot Dilbeek is er zich echter van bewust dat een taal leren tijd en energie kost. Die tijd gunnen we dan ook graag aan onze jeugdspelers. Onze activiteiten zijn Nederlandstalig, dat staat trouwens ook zo in de statuten, maar natuurlijk helpen onze opleiders af en toe waar nodig de anderstalige jeugdspelers. Dit steeds met de beste bedoelingen, en als doel om deze kinderen nog sneller het Nederlands machtig te maken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief