Taskforce capaciteit DILBEEK bereikt consensus over verdeling capaciteitsmiddelen

Taskforce capaciteit DILBEEK bereikt consensus over verdeling capaciteitsmiddelen

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

Bij de verdeling van de capaciteitsmiddelen voor de periode 2019-2021 kreeg Dilbeek vanuit de Vlaamse Overheid voor het eerst middelen toegewezen. De lokale taskforce, samengesteld uit alle lokale schoolbesturen, kreeg de opdracht in consensus een voorstel uit te werken om de voorziene 5.769.000€ aan subsidies te verdelen over verschillende projecten. De taskforce dient deze voorstellen nu in bij de Vlaamse Overheid. Het is uiteindelijk de Vlaamse Regering die in het voorjaar van 2019 finaal de capaciteitsprojecten zal selecteren en definitief goedkeuren.

 

Na een grondige vergelijking van de verschillende ingediende projecten werden drie Dilbeekse projecten geselecteerd voor capaciteitsronde 2019-2021. Voor het basisonderwijs (BAO) viel de keuze op het oprichten van een nieuwe basisschool in Sint-Anna-Pede door schoolbestuur Crescendo (2 469 000€, 200 nieuwe plaatsen). De net opgestarte wijkschool van Sint Alena kan zo op een nieuwe locatie doorgroeien tot een volwaardige basisschool. Daarnaast werd ook de uitbreiding van de capaciteit lager onderwijs van de Broederschool door schoolbestuur Don Bosco (1 000 000€, 138 nieuwe plaatsen) opgenomen. Hierdoor kan de capaciteit lager onderwijs aansluiten op de bestaande capaciteit kleuteronderwijs. 

 

Voor het secundair onderwijs (SO) viel de keuze op de opstart van een eerste graad door het Scholengroep Ringscholen van het GO! als uitbreiding bij basisschool De Vlinder (2 300 000€, 180 nieuwe plaatsen).  Hierdoor kan op korte termijn de toenemende capaciteitsnood in de 1e graad opgevangen worden. 

 

Bij een volgende capaciteitsronde zal prioriteit gegeven worden aan uitbreidingsprojecten SO van Regina Caeli en Don Bosco en de oprichting van een nieuwe gemeentelijke basisschool in Wolsem. De taskforce dient deze voorstellen nu in bij de Vlaamse Overheid. Het is uiteindelijk de Vlaamse Regering die in het voorjaar van 2019 finaal de capaciteitsprojecten zal selecteren en definitief goedkeuren. Mits goedkeuring kunnen de verschillende schoolbesturen dan versneld werk maken van de realisatie van hun projecten.

 

Meer info bij schepen voor onderwijs Jef Vanderoost  0474/748106

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 26 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief