DILBEEK - Brusselstraat minstens een week afgesloten na waterlek

DILBEEK - Brusselstraat minstens een week afgesloten na waterlek

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

Door een waterlek in de buurt tussen de Draaiberg en de Bekkerzeelweg is de Brusselstraat tussen Groot-Bijgaarden en Sint-Ulriks-Kapelle volledig afgesloten.

 

De Brusselstraat wordt afgesloten voor alle verkeer in een straal van 25 meter rond het lek. Er wordt plaatselijk verkeer toegelaten vanaf de Hendrik Placestraat in de richting van Ternat en vanaf de Molenstraat in de richting van Groot Bijgaarden. Voor doorgaand verkeer is er een omleiding via de Hendrik Placestraat - Lange Haagstraat - Smissenbosstraat - Vlaanderenlaan - Bodegemstraat - Molenstraat. De signalisatie wordt zo snel mogelijk geplaatst.

 

Farys heeft de nodige vaststellingen gedaan om de ernst van de situatie in te schatten en laat weten dat de herstelling minstens een week in beslag zal nemen. De straat blijft afgesloten voor de duur van die werken. De nabijgelegen gasleiding van Fluxys is niet in gevaar, er kan dus snel gestart worden met de werken, maar de precieze duur is niet te voorspellen.

 

Het lek werd veroorzaakt door een verkeerde manipulatie tijdens onderhoudswerken. Die gebeurden naar aanleiding van het omkeren van de toevoerrichting van het water in de leidingen van het hoofdnet. Dat zal binnenkort immers vanuit het noorden komen in plaats van vanuit het zuiden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jan 2019
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 feb 2021
Sam Herremans | 07 feb 2021
Sam Herremans | 30 jan 2021

archief