DILBEEK - Chiro Don Bosco lanceert eigen bier

DILBEEK - Chiro Don Bosco lanceert eigen bier

Bier

Chiro Don Bosco organiseert op vrijdag 15.02.2019 een afterwork café in Brouwerij Angerik, te Dilbeek. Vanaf 16u kan je er hun exclusieve bier, Het Leste Element, proeven. Dit bier werd in samenwerking met brouwerij Angerik gebrouwen en geeft de aftrap voor het aftellen naar hun jaarlijkse etentje. Dit jaar zal het niet alleen rond bier, maar vooral rond streekproducten en foodpairing draaien.

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Chiro Don Bosco, uit Groot-Bijgaarden, hun etentje in het Saviocentrum. Dat zal dit jaar doorgaan tijdens het weekend van 30 en 31 maart 2019. Ook dit jaar lieten ze hun creativiteit in gerechten en aankleding de vrije loop en komen ze op de proppen met ‘De Bier Elementen’. In het kader van dat thema hebben de chirojongens, in samenwerking met Sam De Cuyper van Brouwerij Angerik, een eigen bier gebrouwen op basis van 4 graan- en 4 hopsoorten.

 

Op vrijdag 15 februari 2019 houdt de Chiro een afterwork café om hun bier te lanceren. “We willen al een tipje van de sluier oplichten voor de mensen die jaarlijks afzakken naar ons etentje” zegt Sebbe Van der Smissen; “en we zijn zelf natuurlijk ook erg benieuwd naar het resultaat’. Vanaf 16u zijn de mensen welkom in Brouwerij Angerik om het exclusieve bier te proeven. Nadien zal het bier ook te verkrijgen zijn in diverse cafés en jeugdhuizen in Dilbeek. Lukas Van Den Heuvel vertelt over het enthousiasme bij de Dilbeekse café uitbaters. “Het idee werd warm onthaald door de verschillende cafés en jeugdhuizen. We hebben omwille van dat enthousiasme ook een label bedacht voor het best verkopende café!” Wat dit voor het winnende café betekent, willen de Chirojongens nog niet uit de doeken doen, maar bij het proeven van ‘Het Leste Element’ lijkt niemand de ‘leste’ te willen zijn.

 

De aftrap naar het etentje van de Chirojongens is alvast gegeven. Benieuwd hoe ze het idee van bier in hun gerechten en aankleding zullen verweven. Maar op de agenda staat er nu dus eerst de afterwork in brouwerij Angerik; Snakkaertstraat 30, 1700 Dilbeek. Meer info op www.etentjechirodonbosco.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
PenZine | 17 apr 2020

archief