DILBEEK - Bulgaarse feestvreugde op gemeentehuis

C21

DILBEEK - Bulgaarse feestvreugde op gemeentehuis

Dilbeek_editiepajot_jubileum_todorov_foto_jean-pierre_schoukens
Het schepencollege maakte afgelopen zaterdag kennis met vele Bulgaarse volksliederen naar aanleiding van de gouden bruiloft van Vlco Todorov en Denise Moens. - Foto Jean-Pierre Schoukens.
 

Tot lang na de officiële toespraken klonken afgelopen zaterdag Bulgaarse feestliederen in de hal van het gemeentehuis van Dilbeek. De reden was niet ver te zoeken want Vlco Todorov, Bulgaar van afkomst, en Denise Moens vierden hun gouden bruiloft. Het gouden paar werd vergezeld door familie en vrienden. De trouwzaal zat afgeladen vol.

Todorov verzeilde om economische redenen in België. Hij begon zijn carrière als technisch ingenieur in de mijnen, maar werkte nadien voor de Galeries Anspach. Denise was medisch secretaresse, onder meer bij de befaamde dokter Cuvelier. Zij pendelde als secretaresse tussen drie ziekenhuizen. Het echtpaar heeft twee kinderen en zes kleinkinderen.

 Zij huwden in Moorsel op 31 maart 1959. In die gemeente werd Denise Moens geboren op 4 september 1927. Vlco Todorov werd geboren in het Bulgaarse Brancovi op 27 juni 1926. Het echtpaar woont in de Sint-Antoniuslaan in Dilbeek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief