DILBEEK - Heldere toekomst voor Elegembeek

C21

DILBEEK - Heldere toekomst voor Elegembeek

Editiepajot_aquafin
Repro Editiepajot.

Ter hoogte van Sint-Agatha-Berchem stroomt er onder de Ring een beek, die daar de natuurlijke grens vormt tussen Dilbeekse deelgemeenten Groot-Bijgaarden en Dilbeek. Het gaat om de Elegembeek, die helaas dagelijks heel wat afvalwater te slikken krijgt. De gemeentelijke riolering mondt namelijk op verschillende plaatsen hierin uit. Daar wil Aquafin nu verandering in brengen. Met de collectorwerken die in mei starten, zullen de lozingspunten worden opgenomen en krijgen enkele straten in één moeite een gescheiden rioleringsstelsel.

Momenteel zijn de verschillende nutsbedrijven momenteel al bezig met aanpassingswerken aan hun leidingen en kabels. Intussen is de aannemer Aclagro begonnen met de voorbereidende werken om vanaf mei te starten met de eigenlijke rioleringswerken. Anne Monnaers, projectleider van Aquafin, onthult alvast de plannen: “Op het programma staan, in volgorde van uitvoering, een gescheiden stelsel in de Molenbeekstraat en de Maalbeekstraat, een bergbezinkingsbekken aan de Berghaagstraat en de Ring en een afvalwaterleiding langs de Elegembeek tot in de Nelemolenstraat.”

Om de hinder voor de omwonenden zo veel mogelijk te beperken, zal Aquafin de werken faseren. Het totale project zal ongeveer 14 maanden in beslag nemen, wat betekent dat het einde verwacht wordt tegen de zomer van 2010. Anne Monnaers: “Als alle werken achter de rug zijn, zullen we het water zuiveren van bijna 1.800 extra inwoners. We hopen hiervan snel een resultaat te zien in de waterkwaliteit van de Elegembeek.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2009
Jean-Pierre Schoukens
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief